2020 YKS Öncesi Değişiklik Talebi (TYT AYT)

2020 YKS öncesi önemli değişiklik talebi geldi. YKS 'ye hazırlanan adaylar , süre sıkıntısı çekmemek için ÖSYM 'ye seslendi. İşte o talep.

2020 YKS Öncesi Değişiklik Talebi (TYT AYT)

YKS 'de flaş talep.

2020 YKS için geri sayım devam ediyor. Milyonlarca adayı ilgilendiren üniversiteye giriş sınavı için çalışmalar devam ederken YKS 'ye hazırlanan adaylardan önemli bir talep geldi. 

DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

2020 YKS öncesi bazı değişiklikler yapıldı. YÖK ve MEB tarafından yapılan değişikliklerde bazı bölümlere kontenjan ile puan sınırlaması getirildi. 

14 programda özel yetenek sınavının kaldırılması kararı 1 sene erteledi.  Öğretmenlik, Tıp, Hukuk ve mühendislik fakültelerine yerleştirmede de sınırlama getirilecek.  Öğretmenlik programları için adayların TYT'de en düşük 800.000 'inci olması gerekiyor. 

ADAYLARDAN ÖNEMLİ TALEP: SÜRE ARTTIRILSIN

2020 YKS 'ye hazırlanan adaylar, TYT 'de 130 dakikalık sürenin arttırılmasını istiyor. Özellikle yeni tip matematik sorularında zorlanan adaylar , ÖSYM 'nin TYT oturumu süresini arttırmasını istedi. 

ADAYLARIN EN ÇOK TEPKİ GÖSTERDİĞİ KONU OLDU

2019 'da yapılan TYT sonrası adaylar süreden oldukça şikayetçi oldu. Adaylar 130 dakikalık sürenin yetmediği , bu nedenle birçok soruyu boş bıraktığını söyledi.  Adaylar  ÖSYM'den düzenleme bekliyor.

Peki sizce TYT 'de süre arttırılmalı mı? Siz de aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

YKS'ye hazırlanan kadın erkek adaylar bu sayfada toplanıyor >> TIKLA KATIL

2020 YKS NE ZAMAN?

YKS başvuruları 6 Şubat 'ta başlayacak ve TYT 20 Haziran , AYT ile YDT İSE 21 Haziran 2020 'de yapılacak.

YKS BAŞVURUSU BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN