2020 YKS Alan Yeterlilik Testi Oturumu (2020 AYT) Sınav Yorumları (AYT Kolay mıydı, Zor Muydu?)

2020 YKS TYT'nin ardından 2. oturumda bugün gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında sınav merkezlerinin önünde sosyal mesafe ile sıralanan ve salonlara alınan öğrenciler saat 10.15'ten itibaren AYT sorularına yanıt vermek için ter dökmeye başladı.

2020 YKS Alan Yeterlilik Testi Oturumu (2020 AYT) Sınav Yorumları (AYT Kolay mıydı, Zor Muydu?)

180 dakika süren AYT oturumunda öğrenciler Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 testi,  Sosyal Bilimler 2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testlerinde yer alan sorulara yanıt vermek için gayret etti. Sınavdan çıkan bazı öğrencilerin sınavın oldukça zor olduğuna yönelik açıklamalarının yanı sıra sınavın beklediklerinden daha kolay olduğunu söyleyenler de oldu.  Sizce sınav nasıldı? Sınava ilişkin yorumlarınızı sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

BAZI ÖĞRENCİLER SINAV SÜRESİ BİTMEDEN ÇIKTI

Sınavdan çıkan öğrenciler var... Bilindiği gibi 2020 YKS'da sınavın ilk 100 dakikasında, AYT'de ise sınavın ilk 135 dakikasında sınav salonundan çıkış yapılamıyor. Sınavı erken bitiren bazı öğrencilerden sınava ilişkin ilk yorumlar da kamu bültenine gelmeye başladı. 

KORONAVİRÜS GÖLGESİNDE SINAV STRESİ

Sınav heyecanının yanı sıra koronavirüs pandemisiyle ilgili stresin de bir araya geldiğini belirten bazı öğrenciler, gergin bir sınav yaşadıklarını o yüzden kendilerinden emin bir şekilde sınav merkezinden ayrılmadıklarını belirtiyor. Detaylar gelecek...