2019 YKS Tercih Sonuçları Sonrası Süreç Başlıyor-İşte Evraklar-Kayıt Tarihi ve Ek Tercih Tarihleri

2019 YKS tercih sonuçları sonrası öğrencilerin üniversite kayıtları başlıyor. İşte 2019 üniversite kayıt tarihleri, kayıt esnasında istenen evraklar, internet üzerinden başvuru hakkında bilgiler ve ek tercih tarihi.

2019 YKS Tercih Sonuçları Sonrası Süreç Başlıyor-İşte Evraklar-Kayıt Tarihi ve Ek Tercih Tarihleri

2019 YKS 'de süreç başlıyor.

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı geçtiğimiz Haziran ayında yapıldı ve sonuçları Temmuz ayında açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihler Temmuz ayında yapıldı. Temmuz ayı sonunda alınan tercihler bayramdan önce açıklandı.

Tercihlerin açıklanması ile birlikte yüz binlerce genç üniveristeye yerleşti. Tercihlerine göre üniversite bölümlerine yerleşen adaylar kayıt içim geri sayıma başladı. 

ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLIYOR

2019 YKS tercihleri ile bir üniversiteye yerleşen adaylar , tercihlerini 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapacak. Üniversitelere şahsen yapılan başvurular için kayıtlar 19 Ağustos 2019 günü başlayacak.

YKS tercih sonuç sayfasında kayıt tarihleri ile ilgili şu bilgi verildi.

EVRAKLAR

Şahsen başvuruda evraklar şu şekilde;

  • Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
  • Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
  • 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
  • Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
  • Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Kayıtlarla ilgili uyarılar şu şekilde;

  • Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
  • Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
  • Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  • Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
  • Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
  • Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir

İNTERNET ÜZERİNDEN KAYIT

İnternet üzerinden kayıtla ilgili YKS Başkanı Yekta Saraç bir açıklama yaptı. Saraç açıklamasında, "2019 YKS yerleştirme sonuçlarının erken açıklanması da dikkate alınarak, bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin elektronik kayıtlarının süresini 19-21 Ağustos 2019 tarihi yerine, 16-21 Ağustos 2019 tarihi olarak değiştirerek başvuru süresini uzattık. Hayırlı olsun." dedi.

KAYIT YAPACAKLAR BU SAYFADA

Üniversiteye kayıt yapacak kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KAYITLAR BAŞLIYOR

İnternet üzerinden kayıtlar 16 Ağustos 2019 günü başlayacak. Cuma günü başlayacak başvurular e Devlet kapısı üzerinden alınacak. E Devlet şifresi olmayan adaylar kendisine en yakın PTT 'den e devlet şifrelerini alabilirler.

EK TERCİHLER NE ZAMAN?

2019 YKS ek tercihleri , kayıtların sona ermesi sonrası alınacak. İlk tercihler sonrası boş kalan kontenjanlar ile kayıt yapmayan adaylardan boş kalan kontenjanlar belirlenecek ve YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak ve ek tercihler Eylül ayının ilk günlerinde alınacak. 

KAYITLAR BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN