2019 YKS Sonuç Açıklama, Tercih Tarihleri ve YÖK Atlas Tercih Robotu

ÖSYM Başkanlığı , YKS sonuç tarihlerini açıklamıştı. YKS sınav sonuçları için bekleyişte sona gelinirken adaylar , tercihlerin ne zaman alınacağını , sınav sonuçlarının açıklanma tarihini ve tercih robotunun yayımlanıp yayımlanmayacağını araştırmaya başladı. İşte detaylar.

2019 YKS Sonuç Açıklama, Tercih Tarihleri ve YÖK Atlas Tercih Robotu

YKS sonuçları için geri sayımda son günlere girildi.

2 milyondan fazla aday , üniversitelere giriş için geçtiğimiz Haziran ayında sınavlara girdi. 15 ve 16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılan Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testlerinin ardından adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı. 

YKS SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ

2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav sonucu için geri sayımda sona gelindi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2019 YKS sınav sonuçlarının 18 Temmuz 2019 Perşembe günü açıklancağına yer verildi. 

YİNE GECE YARISI MI AÇIKLANACAK?

ÖSYM, geçtiğimiz yıl YKS sınav sonuçlarını 31 Temmuz gece 00,01 'de açıkladı. Geçtiimiz yıl adaylar gece yarısı sürprizi yaşamıştı. Bu sene de sınava giren adaylar, bu yıl da sonuçların gece yarısı açıklanıp açıklanmayacağını merak ediyor. 

Sonuçlar 18 Temmuz günü açıklanacak. Saat henüz belli değil.

YKS sonuçlarını bekleyen kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

SONUÇLARIN ARDINDAN TERCİH DUYURUSU HEMEN GELECEK

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından sıra üniversite tercihlerine gelecek. Geçerli bir puan alan ve üniversite tercihi yapmak isteyen adayların tercihleri , ÖSYM Başkanlığı tarafından sonuçların ardından alınacak.

31 Temmuz günü sonuçlar açıklandıktan sonra tercih kılavuzu 1 Ağustos günü açıklandı ve tercihler 7 Ağustos 'ta başlamıştı. 

Bu yıl da 18 Temmuz günü sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerin 26 Temmuz 'dan itibaren alınmaya başlaması bekleniyor. YKS tercih robotu da bu yıl yine YÖK Atlas tarafından yayımlanacak. 

YKS sonuçları açıklandığı anda ve tercih duyurusu geldiği anda bildirimle haberdar olmak , YKS tercih robotundan haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN