2019 YKS Son Başvuru Tarihi ve Başvuru Şekli

2019 YKS başvurusu devam ediyor. Üniversitelere yerleşmek, polis, astsubay ve subay alımı için başvuru yapacak adayların müracaat edeceği TYT-AYT ve YDT başvurusu haberimizde.

2019 YKS Son Başvuru Tarihi ve Başvuru Şekli

2019 YKS son başvuru tarihi.

Üniversitelere giriş sınavı için başvurular alınmaya devam ediliyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan kılavuzda YKS başvurularının 6 Mart 2019 gününe kadar alınacağına yer verildi. 

12 Şubat 2019 günü başlayan başvurularda, üniversitelere yerleşmek isteyen adayların başvuruları alınmaya başlandı. Başvuruların başlaması ile birlikte binlerce kişi, YKS 'ye başvuru yaptı. Başvurusunu yapamayan adaylar ise , 2019 YKS son başvuru tarihini araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizde YKS son başvuru tarihine ve başvuru şekli ile başvuru ücreti detaylarına yer verdik.

ÖN BAŞVURULAR ÖSYM 'DEN

YKS başvurusu için öncelikle ais.osym.gov.tr adresine gitmeniz gerekmektedir. Aday İşlemleri Sisteminden giriş yaptıktan sonra  başvuru sürecindekiler kısmından başvuru formunu doldurun ve başvurunuzu yapın. Fotoğraf veyabilgileriniz güncel değil uyarısı alıyorsanız  size en yakın bir okula giderek ön başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. 

BAŞVURU ÜCRETİ

Başvurunuzu yaptıktan sonra başvuru yaptığınız oturuma göre başvuru ücreti ödemeniz gerekmektedir. sadece TYT için başvuru yaptıysanız 50, TYT ve AYT için başvuru yaptıysanız 100, TYT-AYT-YDT için başvuru yaptıysanız 150 TL 'yi aşağıdaki bankalara yatırmanız gerekmektedir.

YKS başvuru ücreti ödemesi için son tarih 7 Mart 2019.

POLİS ALIMI DETAYI

PMYO polis alımı TYT puanı ile yapılmaktadır. Polisliğe başvuru yapacak adayların TYT 'ye başvuru yapması ve 260 olan baraj puanı alması gerekmektedir. PMYO polis alımı başvuru şartları için TIKLAYIN

SUBAY - ASTSUBAY ALIMI

MSÜ sınavına girecek adayların da YKS 'ye başvuru yapması gerekmektedir. MSÜ astsubay alımına başvuru yapacak adayların sadece TYT, subay alımına başvuru yapacak adayların hem TYT hem de AYT 'ye başvuru yapması gerekmektedir. MSÜ subay alımı detayları için TIKLAYIN

JSGA subay alımına başvuru yapmak isteyen adayların ise TYT ve AYT 'ye başvurması gerekmektedir. Jandarma subay alımı detayları için TIKLAYIN

TÜM KAMU ALIMLARINDAN, YKS SONUÇ VE TERCİH SÜRECİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN