2019 TYT Puan Hesaplama-Kaç Nete Kaç Puan-Sıralama Gelir?

2019 TYT puan hesaplama aracı. TYT 'de kaç nete kaç puan gelir? 50 nete kaç puan gelir? Hangi testteki netler daha fazla puan getirir? İşte TYT puan hesaplama detayları ve net sayısına göre gelecek puan ile sıralama detayları.

2019 TYT Puan Hesaplama-Kaç Nete Kaç Puan-Sıralama Gelir?

2019 TYT puan hesaplama.

Milyonlarca öğrencinin büyük bir merak ve heyecanla beklediği 2019 yılı üniversitelere giriş sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı sona erdi. Sınavın sona ermesi sonrası öğrenciler , sınavda kaç net yaptıklarını , sınavda yaptıkları netlere kaç puan geleceğini araştırmaya başladı. 

Biz de adaylara yardımcı olması için bu haberimizi kaleme aldık.

0,5 KURALI VAR

ÖSYM , geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da TYT ‘de 0,5 kuralını uygulayacak. Uygulanacak 0,5 kuralında , matematik veya türkçe testinden bir adayın en az 0,5 net yapması gerekmektedir. ki testin birinden en az 0,5 net yapamayan adayların TYT puanları hesaplanmayacak.

SORU SAYISI

Temel Yeterlilik Testine giren adaylara farklı test başlıkları altında 120  soru yönlendirildi. Adaylara Türkçe ‘den 40, Matematik ‘ten 40, Sosyal Bilgiler testinden 20 ve Fen Bilimleri testinden 20 soru soruldu.

Bu sorular için adaylara 135 dakika süre verildi ve sınav saat 12,30 ‘da sona erdi.

PUAN HESAPLAMA

Peki TYT puan hesaplaması nasıl yapılır?

TYT puanı hesaplanmasında testlerin ağırlıkları şu şekilde;

  • Türkçe Yüzde 33
  • Matematik Yüzde 33
  • Sosyal Bilimler Yüzde 17
  • Fen Bilimleri Yüzde 17

TYT 'DE KAÇ NETE KAÇ PUAN GELİR?

2019 yılı Temel Yeterlilik testi puan hesaplama uygulamasından puan hesaplaması yapıldığında bazı netlere gelen puan ve sıralama şu şekilde;

>>>>

>>>

>>>

>>>

>>>

>>>

>>>

>>>


Kaynak: Puango

TYT 'YE GİREN DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

TYT SORU VE CEVAPLARINDAN, SONUÇLARINDAN VE ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRME SÜRECİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN  MOBİL UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN >> İŞTE LİNKLER..

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN