Yarın Başlıyor... Sokağa Çıkma Yasağında Değişiklik (65 Yaş Üstü, 20 Yaş Altı ve İftardan Sonra)

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 65 yaş üstü vatandaşlar için bazı istisnaların getirilmesinin planlandığı, öte yandan sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde , iftar saatlerinden sonra yoğunluk yaşanması ihtimaline karşı yeni önlemlerin masada olduğu bildirildi. İşte detaylar.

Yarın Başlıyor... Sokağa Çıkma Yasağında Değişiklik (65 Yaş Üstü, 20 Yaş Altı ve İftardan Sonra)

Sokağa çıkma yasağında değişiklik yapılıyor.

Koronavirüs vakalarının Mart ayında Türkiye 'de görülmesinin ardından bir dizi önlem alındı. Alınan bu önlemlerden en önemlisi ise sokağa çıkma yasağı oldu. İlk olarak 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Daha sonra 20 yaş altına da yasak getirildi.  Son olarak ise 31 şehirde hafta sonlarında ve resmi tatillerde sokağa çıkma yasağı geldi.

 Edinilen son dakika bilgilerine göre 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma yasağında değişiklik yapılmasının planlandığı bildirildi. 

21 MART 'TA BAŞLAMIŞTI

Türkiye 'de ilk korona vakası 10 Mart 2020 günü görüldü ve ilk vakanın 11 gün sonrasında 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. 44 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağı için İçişleri Bakanlığı bir çalışma yapıyor. Türkiye Gazetesi 'nden Yücel Kayaoğlu 'nun kaleme aldığı yazısında , sokağa çıkma yasağının bazı günler için kaldırılmasının planlandığı bildirildi. 

Yapılan düzenlemede 65 yaş üstü vatandaşların bazı günlerin belirli saatlerinde dışarı çıkmalarına izin verileceği bildirildi. 

NORMALLEŞME NE ZAMAN?

 

Normalleşmenin ne zaman başlayacağı sorusuna Sağlık Bakanı "Biraz daha sabır" demişti. Yapılan son açıklamalarda ise Mayıs ayındna itibaren kısıtlamaların aşama aşama esnetilmesinin planlandığı bildirildi. 

PSİKOLOJİK VE FİZYOLOJİK SIKINTILAR

65 yaş üstü vatandaşların sürekli evde kalmalarının bazı psikolojik ve fizyolojik sorunlara neden olduğu belirtilirken Bilim Kurulu , bu vatandaşların belli sürelerde dışarı çıkmasını değerlendirdi. 

YARIN BAŞLAYACAK

Söz konusu haberde, İçişleri Bakanlığı 'nın yeni bir genelge hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a sunduğu bildirildi. Söz konusu genelgede 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağında bazı esnetilmeler yapılmasının planlandığına yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın onaylaması sonrası ise ek genelge yayımlanacak ve yarından başlayarak sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde 65 yaş üstü vatandaşlar günlük 3 saat dışarı çıkabilecek. 

20 YAŞ ALTI NE OLACAK?

Bu düzenleme sadece 65 yaş üstü için 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı devam edecek. 

BU KOŞULLAR SAĞLANACAK

Sokağa çıkma yasağı esnetilmesi sonrası yaşlı vatandaşlar sosyal mesafeye dikkat edecek ve iki kişiden fazla yan yana gelmeyecek. 

İFTAR SONRASI...

Ramazanda , sokağa çıkma yasağının olmadığı günler için de bir düzenleme yapılması gündemde. İftar sonrası vatandaşların yürüyüşe çıkmak istemesi nedeniyle işlek cadde ve meydan ile parklarda yoğunluk yaşanması ihtimaline karşı buralar kapatılacak. Ancak 65 yaş üstü vatandaşlar için iftardan sonra yarım saat ya da bir saat hava alma için istisna getirilecek.

GENELGE YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN