Sünnet Düğünündeki Dansözler Hakkında Flaş Karar

İzmir 'de sünnet düğününde oynayan 3 dansöz hakkında cinsel taciz suçlaması ile gözaltı kararı verildi.

Sünnet Düğünündeki Dansözler Hakkında Flaş Karar

Son dakika haberi: sünnet düğününde dans eden kadınlar hakkında gözaltı.

İzmir 'de bir sünnet düğününe dansçı kadınlar getirilmiş ve uygunsuz görüntüler ortaya çıkmıştı. Tepki çeken görüntülerin sosyal medya üzerinde hızla yayılması sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında sünnet edilecek çocuğun babası annesi ve amcası hakkında gözaltı kararı verildi. 

Olayla ilgili incelemeleri sürdüren savcılık , görüntülerdeki dansöz ve görüntülerde olmayan ancak o düğünde olduğu , dans ettiği belirlenen diğer iki dansöz için ‘cinsel taciz’ suçlamasıyla gözaltı kararı verdi. 

Sosyal Medyada kısa süre içerisinde yayılan ve binlerce kişinin tepkisine neden olan sünnet düğününde twerk dansı görüntülerinin ardından savcılık harekete geçti. Yarı çıplak haldeki bir kadının tören alanında eteğini kaldırarak twerk olarak isimlendirilen dansı yapması, bu esnada kimsenin olaya müdahale etmemesi büyük tepkilere neden olmuştu. Suç duyurusunda, işlenen suçlar arasında 'Çocuğun cinsel istismarı, teşhircilik, cinsel taciz' gibi bir dizi suçun sıralandığı görüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Av. Osman Taşdemir ve Adem Barlas tarafından yapılan suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı: *Bir köy meydanında yapılan bir sünnet düğününden görüntüler paylaşılmıştır. Söz konusu video görüntüleri izlendiğinde, birden fazla suçun işlendiği ve çocukların cinsel yönden istismar edildiği tarafımızca tespit edilmiştir. *Video görüntülerinde sünnet edilen çocuk dışında birden fazla çocuğun ortamda bulunduğu görülmektedir. Sünnet düğünü olarak adlandırılamayacak derecede cinsellik barındıran ve sünnet edilen çocuğun istismar edildiği açık olan şüpheliler hakkında kamu davası açılmasını talep etmekteyiz. *Ayrıca ortamda bulunan diğer çocuklar yönünden de cinsel istismar, teşhircilik ve cinsel taciz eylemlerinin olduğu da görülecektir. Çocukların yaşadıkları şok görüntülerden de anlaşılacaktır. *Söz konusu töreni tertip eden ve cinsel yönden çocuğun istismar edilmesine sebebiyet veren ebeveynlerden çocuğun alınarak, çocukların korunması hakkında kanun kapsamında koruma altına alınmasını talep etmekteyiz. * Düğünün yapıldığı ortamda cinsel davranışlar olduğu açık olan eylemlerle, çocukların bulunduğu bir ortam olması hasebiyle teşhircilik suçunun da soruşturma konusu yapılması gerekmekte. *Birden fazla suç barındırdığı açık olan görüntülere, çocuğun yüksek yararının gözetilerek erişimin engellenmesini ve videoyu paylaşan hesabın sahibi hakkında da işlem başlatılmasını talep ederiz. Savcılık suç duyurusunda, videonun çekildiği yerin tespit edilerek, dosyanın ilgili savcılığa gönderilmesi talep edildi. Suç duyurusunda, mağdur çocukların koruma altına alınması, şüpheliler hakkında ise kamu davası açılması talep edildi.

Kamu Bülteni Haber Sitesi (@kamu.bulteni)'in paylaştığı bir gönderi ()

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Gözaltı kararının verilmesi sonrası polis ekipleri , dansözlerin yakalanması için harekete geçti. 

ANNE VE AMCA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Öte yandan önceki gün sünnet edilen çocuğun annesi, babası ve amcası hakkında yakalama kararı verildi. Yakalama kararı sonrası anne ile amcası yakalandı. Şehir dışında seyahatte olan baba F.K. ise henüz yakalanmadı.

Söz konusu inceleme Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA