Son Dakika... Trabzon, Giresun, Artvin ve Ordu'da 26 Yangın Çıktı

Son dakika haberi: Karadeniz 'de Trabzon, Artvin, Ordu ve Giresun 'da art arda yangınlar çıktı.

Son Dakika... Trabzon, Giresun, Artvin ve Ordu'da 26 Yangın Çıktı

Son dakika: 22 orman yangını çıktı

Son dakika haberi Karadeniz Bölgesi 'nden geldi. Edinieln bilgilere göre Trabzon , Giresun, Ordu ve Artvin 'de önceki akşam 26 farklı noktada örtü ve yangın çıktı. MEvsim normallerinin üzerinde devam eden hava sıcaklıkları ve rüzgar nedeniyle de kısa sürede yayılan yangın yerleşim yerlerine ve tarım arazilerine sıçradı.  

TRABZON'DA 22 BÖLGEDE YANGIN

Edinilen son dakika bilgilerine göre Çaykara ilçesi Ulucami mahallesinde bir orman yangnı çıktı. Burada yangının sıçradığı Abdurrahman ve İlyas Bahadır'a ait 2 ev de yandı. Arsin ilçesi Güneyce mahallesinde ormanlık alanda çıkan diğer yangın da rüzgârın etkisiyle yayıldı ve kısa sürede büyüdü. Yangına Trabzon'un yanı sıra çevre illerden de takviye ekipler müdahale etmeye başladı.  Yaklaşık 50 hektar alanda etkili olduğu ve alevlerin kontrol altına alınması için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği olayda 3 evin de kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Açıklamada yangınlar sonucu can kaybının yaşanmadığı  bildirilirken Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, "Yangın mahallenin yüksek kesimlerinde meydana geldi. Yaklaşık 50 hektarlık alanda şiddetli rüzgârla beraber yayılan bir orman yangınına maruz kaldık. Şu an yangının yayıldığı bölgeye yakın olan köyde 5 evi tedbir amaçlı boşalttık. Bütün ekipler burada. Alevlerle mücadele ediyoruz" açıklamasını yaptı. 

Trabzon 'un yanı sıra Ordu 'da da orman yangını çıktı. Burada Ünye ilçesi Kadılar Mahallesi 'nde ormanlık alanda  çıkan orman yangını sonrası bölgeye çok sayıda ekip gönderildi. Bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangında 100 hektarlık alan zarar gördü. 
Giresun'un Eynesil ilçesi İshaklı Köyü'nde çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi se devam ediyor. Kısmen kontrol altına alınan yangında fındık bahçelerinin zarar gördüğü de öğrenildi.

Artvin 'de de yangın çıktı. Borçka İlçesi Taşotarla Camii bölgesinde çıkan yangın yerlerim yerlerine yakın alanda meydana geldi. Ekipler yangını kontrol altına almak için müdahaleye başladı. 

VALİLİK KRİZ MASASI KURDU

Trabzon Valiliği 'nden olaylarla ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada kriz masası kurulduğu bildirildi.  Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'in de yer aldığı kriz merkezinde ekipler yangınlara müdahale için yönlendiriliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA