Son Dakika: 1000 PÖH'e Yeni Görev

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Soylu açıklamasında sınıra 1000 PÖH gönderileceğini söyledi.

Son Dakika: 1000 PÖH'e Yeni Görev

Son dakika: Sınıra 1000 PÖH.

Edirne 'ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

Edirneyi havadan gören Soylu, "Bugün helikopterle Pazarkule'ye geldik. Burada 4-5 bin kişilik bir topluluk gördük. Yunanistan'a göçmenlerin geçişiyle ilgili bir engelleme koymuyoruz. Türkiye yaklaşık 9 yıldır dünyanın sessiz kaldığı bir trajediye sessiz kalmadı.  Dünya buna sırtını dönmesine rağmen tüm imkanlarıyla bu soruna sahip çıktık. 18 Mart mutabakatının her maddesine sahip çıktık. " dedi.

Bakan Soylu, "Türkiye'de 4 milyon sığınmacı var, dünyada en çok Türkiye'de var. Bunu Türkiye'nin sırtını sıvazlayarak yapmak mümkün değildir. Avrupa bugüne kadar bunu yapmıştır. Avrupa insani sınavı geçememiştir. Avrupa'nın dezenformasyonla gösterilen süreç bize kendi çıkarlarının insanlıktan öne çıktığını göstermiştir. 1978 model gaz fişeğini sıktılar. Bu şımarıklığı Avrupa teşvikiyle yaptır. Buradan şikayet ediyorum." ifadelerini kullandı.

SINIRA 1000 PÖH

Edirne sınırına 1000 özel harekat polisi sevk edileceğini söyleyen Bakan Soylu, "Birçok insanı Türkiye'ye itmeye çalıştılar. 4 bin 900'ü yeniden itmeye çalıştılar. En büyük ihlallerden biri budur. Buna kimse ses çıkarmamaktadır. Bu insan hakları ihlaline kimse ses çıkarmamaktadır. FETÖ'cüleri seve seve aldılar. Bu Avrupa'nın ortak kararıdır. Buna en ufak ses çıkarmayanlar bugün sığınma talep edenlere insanlık dışı davranmaktadır. Av tüfeğiyle insanlara saldırmak ne demektir. Yunan makamları yalan üstüne yalan söylüyorlar. Biz geçmek isteyenleri engellemiyoruz. Bizim karakollarımıza gaz sıkıyorlar, biz de mukabele ediyoruz. 1000 özel harekat polisini sınıra getiriyoruz. Geri itmeleri engellemek amacıyla." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA