Sevgilisini Döven Kişiye Müdahale Etmek İsterken Katil Oldu

Konya 'da meydana gelen olayda YKS 'ye hazırlanan genç, sevgilisine şiddet uygulayan kişiye müdahale etmek isterken katil oldu.

Sevgilisini Döven Kişiye Müdahale Etmek İsterken Katil Oldu

Konya 'da yaşanan olay Türkiye gündeminde.

Üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, kütüphane çıkışında parkta sevgilisi Ayşe D 'yi döven Özgür Duran 'ı gördü ve ona müdahalede bulunmak istedi. 

KURTARMAK İSTEDİ AMA...

Parka gelen ve sevgilisini döven Özgür Duran 'a müdahalede bulunmak isteyen Şeker nefessiz kaldı. Duran, Kadir Şeker 'e saldırdı ve boğazını sıktı. Bundan kurtulmak için cebinden meyve bıçağı çıkaran Kadir Şeker, çıkan boğuşma sırasında onu bıçakladı. 

Bıçak sevgilisini döven Özgür Duran 'ın kalbine saplandı ve Duran kan kaybından hayatını kaybetti.

Yaşanan olay sonrası Kadir Şeker hakkında tutuklama kararı verildi ve cezaevine gönderildi. 

DOKTOR OLMA HAYALİ KURUYORDU

Edinilen bilgilere göre üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker 'in hayali doktor olmak.

Baba Cengiz Şeker olay sonrası yaptığı basın açıklamasında, "Oğlum fen lisesi mezunu. Karıncayı bile incitmeyecek yufka yürekli birisi. Üniversiteye hazırlanmak için Konya'da dershaneye gidiyordu. Dershaneden çıkıp, eve giderken bir erkeğin kadını dövdüğünü görüyor. Kadını kurtarmak için araya giriyor. Adam bu sefer oğluma saldırıyor. Oğlumun boynunda, suratında yaralar var. Boğazını sıkmış. Elinden zor kurtulmuş. Yine üzerine saldırmış. Bir arbede yaşanmış. Bu arada bıçaklama olayı olmuş. Çok üzgünüz. Karşı tarafın ailesine de baş sağlığı diliyoruz. Bizim çocuklarımızın da harcanmaması gerekir. Oğluma 'Tıp fakültesini kazanırsan seni dershaneye göndereceğim' dedim. Bana 'Söz veriyorum' dedi. Dershaneye gidiyordu. Çok sıkı çalışıyordu. Doktor olmak istiyordu. Ama başımıza böyle talihsiz bir olay geldi. Benim oğlum bir canı, bir insanı kurtarmaya çalışıyordu. Onun için kendini feda etti." ifadelerini kullandı. 

4 AY ÖNCE BOŞANMIŞ

Ayşe D. isimli kadın verdiği ifadesinde, geçtiğimiz yılın mayıs ayında tanıştığı Özgür Duran ile 4 ay önce Antalya 'dan Konya' ya gelip yerleştiklerini, daha sonra eşinden boşandığını, olay günü Duran'ın kendisini önce evde, sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen gencin kendisini kurtarmaya çalıştığını söyledi.

19 SUÇTAN KAYDI VAR

Özgür Duran 'ın ise 19 ayrı suçtan kaydı olduğu öğrenildi. 

SOSYAL MEDYADA YAYILDI

Söz konusu olay sosyal medya üzerinde kısa sürede yayıldı. Binlerce kişi Kadir Şeker 'in tutuklanmasına karşı çıktı. Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konu hakkındaki düşüncelerinzi yazabilirsiniz.