Şanlıurfa'dan Son Dakika Haberi: Art Arda Patlama Seslerinin Nedeni Açıklandı

Son dakika haberi: Şanlıurfa 'da art arda gelen patlama seslerinin nedeni belli oldu. Belediye konu ile ilgili açıklama yaptı.

Şanlıurfa'dan Son Dakika Haberi: Art Arda Patlama Seslerinin Nedeni Açıklandı

Son dakika : Şanlıurfa 'da patlama seslerinin nedeni belli oldu.

Şanlıurfa 'da vatandaşlar , gelen patlama sesleri ile tedirgin oldu. Ancak konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. 

Art arda gelen patlama sesleri sonrası internet üzerinden araştırma yapan vatandaşlar, bunun nedenini araştırıyor. Konu ile ilgili açıklama geldi ve bugünün Şanlıurfa 'nın kurtuluşunun 100. yılı olduğu , bu nedenle top atışı yapıldığı bildirildi. 

Belediye tarafından yapılan açıklamada, "11 Nisan 100. Yıl Kurtuluşunu 11 Nisan saat 11:00'de Camilerde Selâ ve hemen sonrasında saat 11:11'de 100 pare top atışı ile kutlayacağız." denildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan:  ; "Kurtuluş Savaşımızda, Urfa Ve Urfalılar "Şanlı" Unvanı Almayı Hakeden Kahramanlıkları Ve Fedakarlıklarıyla Ölümsüzleşmiş, Aziz Milletimizin Gönlünde Eşsiz Bir Yer Edinmiştir."

Şanlıurfa koyun keçi birliği tarafından yayımlanan mesaj şu şekilde:

"Büyük Bir Kahramanlık örneği sergileyerek bu toprakları bizlere emanet eden Şehitlerimizi,Gazilerimizi ve Urfa Kurtuluş Mücadelesi önderleri On İkileri rahmetle,şükranla anarken Tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimin 11 Nisan Kurtuluş Bayramını Kutluyorum"