Rtük'ten Fatih Portakal ile Fox Ana Haber'e Ceza

Fatih Portakal 'ın sunumu ile ekranlara gelen Fox Ana Haber Bülteni'ne 3 yayın ceza verildi. Peki ceza ne zaman geçerli olacak? Bu akşam Fatih Portakal ile Haber Bülteni olarak mı? İşte detaylar.

Rtük'ten Fatih Portakal ile Fox Ana Haber'e Ceza

Fox Haber 'e 3 gün ceza.

Fatih Portakal 'ın sunumu ile ekranlara gelen Fox Ana Haber 'e Rtük 'ten ceza geldi. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçlaması ile RTÜK tarafından alınan kararda, haber programına 3 yayın cezası verildi.  Cezaya göre Fox Haber 3 gün yayımlanmayacak.

BUGÜN VAR MI?

Bu karar sonrası en çok araştırılan konu ise Fatih Portakal ile Foz Ana Haber Bülteni 'nin bu akşam olup olmayacağı konusu oldu. Sürece ilişkin T24 'e bilgilendirmede bulunan CHP RTÜK Üyesi İlhan Taşçı , ceza ile ilgili  "Program durdurma bugün uygulanmayacak. Karar metninin yazımı tamamlanacak ve yayıncı kuruluşa iletilecek, süreç bundan sonra başlayacak. Bunun da belirli bir takvimi yok" ifadesini kullandı.

HENÜZ BİR METİN GELMEDİ

Fox TV yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada henüz bir karar metninin ellerine ulaşmadığı bildirilerek "Fox’a henüz karar metni ulaşmamış, onu bekliyorlar. Önceki uygulamalarda o saatte ana haber yayınlanmamış o da sonra yargıdan dönmüş" bilgisini paylaştı.

Bu akşam Fox Haber , ekranlarda olacak Kararın RTÜK tarafından Fox 'a iletilmesi sonrası belirlenecek tarihlerde program 3 gün olmayacak.