Resmi Açıklama Geldi: Bu Şehirlerde Sokağa Çıkma Yasağı Olmayacak

Son dakika haberi: 3 şehirden art arda açıklamalar geldi. Valilikler tarafından yapılan açıklamada 16-17-18-19 Mayıs günlerinde 3 şehirde sokağa çıkma yasağının olmayacağına yer verildi.

Resmi Açıklama Geldi: Bu Şehirlerde Sokağa Çıkma Yasağı Olmayacak

Seyahat yasağının kalkması sonrası açıklama: 4 günlük yasak bu şehirlerde olmayacak.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 16-17-18-19 Mayıs günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi. 31 şehirde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Açıklama sonrası 3 şehrin valisinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada sokağa çıkma yasağının bu 3 şehirde olmayacağına yer verildi. 

DENİZLİ

Denizli Valiis Hasan Karahan , Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın yaptığı açıklama sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Karahan  yaptığı paylaşımda gece yarısından sonra seyahat yasağının kalktığını söyledi ve sokağa çıkma yasağından Denizli 'nin muaf olacağını söyledi. 

Karahan yaptığı açıklamada, "Ayrıca hafta sonu dört günlük sokağa çıkma yasağı ilimizde uygulanmayacaktır." ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valiliği bir son dakika açıklamasında bulundu ve Cumhurbaşkanlığı tarafındna açıklanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının kentte uygulanmayacağına yer verdi. 

Seyahat yasağının gece yarısından sonra kaldırıldığının belirtildiği açıklamada 16-17-18-19 Mayıs günlerinde kentte sokağa çıkma yasağının olmayacağına şu şekilde yer verildi: "Bu çerçevede ilimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından da muaf tutulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AYDIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın yaptığı açıklama sonrası sosyal medya hesabından bir payşaşım yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, hafta sonu 4 gün boyunca Aydın'da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacağını söyledi. 

Köşger, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Aydınlılar 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı Aydın’da uygulanmayacaktır. Ancak salgın henüz geçmemiştir. Başta maske takma mecburiyeti ve sosyal mesafe kuralı olmak üzere kurallara riayet etmeniz sağlığımız açısından zaruridir"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA