Ramazan Böçgün Hakkında İmza Kampanyası Başlatıldı

Önceki gün gelen haberde Ramazan Böçgün 'ün akıl hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Tepki çeken olay sonrası imza kampanyası başlatıldı.

Ramazan Böçgün Hakkında İmza Kampanyası Başlatıldı

Ramazan Böçgün hakkında imza kampanyası.

Önceki gün tüm Türkiye 'de yankı uyandıran bir olay meydana geldi. Diyarbakır 'da, hakkında dava açılan ve psikiyatri kliniğine sevk edilen Ramazan Böçgün akıl hastanesine sevk edilmişti. Tepki çeken bu karar sonrası bir imza kampanyası başlatıldı. 

Yayımlanan imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır merkezdeki Ulu Camii müdavimlerinden Ramazan Böçkün'ün hakkında açılan dava nedeniyle haksız bir şekilde Akıl hastanesinde tedavi altına alındı. Yıllardır bölgedeki tarihi Ulu Camii'nde gönüllü olarak hizmetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte İslami konular anlatan anlatan Ramazan Böçkün, hakkında açılan bir dava sonucunda zorla hastaneye yatırıldı."

İTİRAZ ETTİ AMA...

"Davanın sonucuna tepki gösterip "deli" olmadığını ifade eden Böçkün, Bölge Mahkemesine itiraz etti. İtirazı reddedilen Böçkün, polis ekipleri tarafından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde yatırıldı.

Ancak bölge sakinleri ve Böçkün'ü tanıyan kişiler, olayın gerçek dışı olduğunu, Ramazan Böçkün'ün herhangi bir psikolojik sorununun bulunmadığını biliyorlar. "İslami çalışmalardan rahatsız olanların şikâyeti üzerine hakkında dava açıldığını" belirtiyorlar. Kardeşimizin İslamı anlatmasi , tebliğ vazifesini yapması deli olduğunu göstermez. Bu haksızlığın giderilmesi için lütfen kampanyamızı imzalayınız. Selamlar. Hayirli bayramlar."

İmza kampanyasına kısa süre içinde 23 binden fazla kişi katıldı. 

https://www.change.org/p/ramazan-b%C3%B6%C3%A7g%C3%BCn-deli-de%C4%9Fildir-ger%C3%A7ek-bir-m%C3%BCsl%C3%BCmandir-ramazanhocayalnizdegildir?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_medium=whatsapp&utm_content=washarecopy_22373985_tr-TR%3Av3&recruited_by_id=70c84790-9ebe-11ea-8bea-b58c07259f94

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA