Kızını Arabanın Arkasına Bağlamıştı: Serbest Kaldı

Çankırı'da meydana gelen ve görüntüleri sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası gözaltına alınan kişi adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Kızını Arabanın Arkasına Bağlamıştı: Serbest Kaldı

Kızını arabasının arkasına bağlayan baba serbest kaldı.

Geçtiğimiz gün Çankırı 'nın Orta İlçesi 'ne bağlı Yaylakent Beldesi 'nde meydana gelen olayda, trafikte seyir halinde olan 34 RA 4649 plakalı aracın arkasına bağlanmış şekiled bir kız çocuğu görüntülendi. Bu görüntüler sosyal medya üzerine yüklendi ve kısa sürede çok sayıda paylaşım ve tepki aldı. Görüntülerin yayılması sonrası harekete geçen jandarma ekipleri, kızını aracının arkasına bağlayan kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgilere göre, plaka tanıma sistemi aracılığıyla kimlik ve adres tespitinin yapılması sonrası gözaltına alınan İ.K. 'nın iple aracın arkasına bağladığı ve bu şekilde yola devam ettiği çocuğun 13 yaşındaki kendi çocuğu olduğu ortaya çıktı.

ÇOCUK İSTEDİĞİ İÇİN BAĞLAMIŞ

Jandarma ekipleri tarafından yakalanan ve gözaltına alınarak merkeze götürülen İ.K. isimli kişi, verdiği ifadesinde ailesi ile birlikte Yaylakent 'te bulunan kız kardeşini ziyarete gittiklerini ve Dodurga adlı köydeki evden dönerken bu olayın meydana geldiğini söyledi.

İ.K. verdiği ifadesinde, bu durumu, kızının hoşuna gittiği için yaptığını, bu nedenle onu aracın arkasına bağladığını söyledi. İ.K'nin 22 yaşındaki oğlu Enes K. 'de yaşanan feci olayla ilgili verdiği ifadesinde, olayın kardeşinin isteği üzerine gerçekleştiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Kardeşim bisikletliğine binmek istedi. Çok ısrar ettiği için babam kırmak istemedi. 'Binsin bakalım' dedi. O da sevindi. Herhangi bir şekilde şiddet ya da bağlama olayı olmadı. Bindikten sonra en fazla 15-20 kilometre hızla, yaklaşık 700 metre gittik. Daha sonra kardeşim içeri girdi. Olay bu şekilde gerçekleşti."

Bu şekilde bir durum ile karşı karşıya kaldıkları için son derece üzgün olduklarını söyleyerek açıklamasını sürdüren Enes K şu şekilde devam etti:

"Bu olay bizi çok yıprattı. Aile olarak çok üzgünüz, çok mağduruz. Düşünüldüğü gibi bir şey yok"

SERBEST KALDI

Hakkında, trafiği tehlikeye sokmaktan dolayı işlem yapılan ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra Şabanözü Adliyesi 'ne sevk edilen sürücü İ.K., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kamubulteni.com | Ankara