Kırtasiye Ürünlerine Yüzde 20 Zam Geldi-İşte Maliyet

Okulların açılmasına sayılı günler kala vatandaşları kırtasiye masrafı korkusu sardı. Döviz kurlarındaki yükselme kırtasiye ürünlerine de yansıdı.

Kırtasiye Ürünlerine Yüzde 20 Zam Geldi-İşte Maliyet

Son dönemlerde tüekim ürünlerine art arda zamlar geldi ve tüm ürünlerde fiyatlar el yakıyor.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 'ne bağlı olarak faaliyet göstermekte olan Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası 'nın Başkanı Mehmet Ateş, son günlerde sürekli olarak artan döviz kurlarına bağlı olarak kırtasiye ürünlerinde yaklaşık olarak yüzde 20 'lik bir fiyat artışı olduğununun altını çizdi ve bir öğrencinin normal bir markadan çantası da dahil kırtasiye ürünlerinin en az 250 liraya ihtiyacı olduğunu söyledi.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının ik döneminin başlamasına sayılı günler kala öğrencileri okul heyecanı sararken velileri masraf korkusu sardı. Son dönemlerdeki zamlar vatandaşların adeta belini bükerken, okulların açılması ile artacak masraflar kara kara düşündürüyor. Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ateş, bu yıl okula başlayacaklar için alınacak kırtasiye malzemeleri ile ilgili, "Velilerimiz, bir öğrencinin normal bir markadan sadece kırtasiye ürünlerini, çantası da dahil olmak üzere 250 liraya alabilirler" ifadelerini kullandı.

Döviz kurlarına bağlı olarak kırtasiye ürünlerinde de son dönemlerde bir artış söz konusu olduğu ve hemen hemen tüm ürünlerde ortalama yüzde 20 'lik bir artışa gidildiğini söyleyen Ateş, velilere bir uyarıda da bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

"Kırtasiye sektöründe merdiven altı ürünler var. Merdiven altı ürünler, bazı marketlerimizde, sokaklarımızda görülüyor. Kırtasiye ürünleri kimyasal madde olduğu için çocuklarımıza çok büyük zarar verebilir. Velilerimiz, öğrencilerimiz kırtasiye alışverişinde çok dikkatli olmak zorunda. Çünkü çocuğun sağlığı açısından çok önem taşıyor. Kanserojen madde içermeyen kırtasiye ürünleri almaları gerekir. Kırtasiye ürünü deyip geçmeyelim 5- 6 yaşındaki çocuğumuz, bu kırtasiye ürünlerini ağzına, yüzüne sürüyor. Bu tehlikeyle karşı karşıyayız, buna çok dikkat etmek gerekir. Üzerinde C ve EN71 gibi rakamlar yazan ürünler vardır. Bunun anlamı güvenli ürün anlamına gelir ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) damgalı olmalıdır."

Kamubulteni.com | Ankara