Kadın Polis, Öğretmen Ablasına ve Kadın Polislere Fuhuş Yaptırmış

Adana'da skandal bir olay meydana geldi. Polis ekiplerinin yaptığı incelemelerde kadın bir polisin öğretmen olan ablasına ve başka kadın polislere fuhuş yaptırdı.

Kadın Polis, Öğretmen Ablasına ve Kadın Polislere Fuhuş Yaptırmış

Adana'da kadın polis fuhuş yaptırdığı için gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliğine şikayette bulunan bir kadın, 38 yaşındaki A.D. isimli polis memurunun fuhuş yaptırdığını ihbar etti. 3. Sulh Mahkemesinin aldığı karar üzerine kadın polisin telefonu dinlemeye alındı.

Ahlak polisi tarafından yapılan dinlemelerde A.D.’nin Adana Adliyesinde görev yapan polis memurları Y.A. ve M.B. ile öğretmen olan ablası M.B.’ye fuhuş yaptırdığını belirledi. Cumhuriyet savcısı, kadın polis hakkında ‘Bir kimseyi fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temin etmek’ suçlaması ile Asliye Ceza Mahkemesi ’nde dava açtı.

Söz konusu dava ile ilgili hazırlanan iddianamede kadın polisi arayan C.H., “Adil bey bir arkadaşı vardı o da gelsin diyor’ derken, sanık polis A.D.'nin de, "Canım benim yani önceden ayarlamak lazım böyle şeyleri, ben size söyledim bana önceden haber verin gelişinizi" cevabını verdiği dikkatleri çekti.

POLİS İSTİYORUM

Yapılan incelemelerde, bir başka telefon görüşmesinde ise bir erkeğe ait telefon hattı kullanan F.I. isimli kişinin polis,  "İlla polis istiyorum diyor. Senin o yanındaki kızı gösterdim" dediğine yer verildi.

A.D., fuhuş yaptırdığı iddia edilen Y.A.’ya, ‘arkadaşlarım hepsi iş adamı öyle deyim yani’ derken Y.A.’nın da bir görüşmede A.D.’ye, ‘tipine bakarım hangisinin eli yüzü düzgünse ona bakarım, bıktım çünkü ihtiyarlardan’ dediği belirtildi.

A.D.’nin F.İ.’yle arasında geçen konuşmadaysa “Alacağımızı alıp şimdi altın yaptırıyorum” şeklindeki konuşmalara yer verildi.

Gözaltına alınan ve tutuksuz şekilde yargılamasına devam edilen A.D. isimli kadın polis, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Telefondaki görüşmelerin geyik muhabbeti olduğunu söyleyen A.D., “Kadın kadına olan muhabbetlerdir bunlar. Ben yanlış bir şey yapmadım. Her bayan maddi durumu yerinde bir erkekle tanışmak isteyebilir. ‘Benim bir çıkarım yoktur artık benim de zoruma gidiyor ben de mi para alsam’ şeklindeki sözlerim şaka amaçlı sözlerdir. Ben 19 yıllık meslek hayatım boyunca onursuzca bir şey yapmadım” ifadelerini kullandı.

Müştekiler ise kimseyle cinsel veya menfaat amaçlı görüşmediklerini, sadece arkadaş amaçlı buluştuklarını söyledi. Hakim, kadın polis memuru A.D.’ye her bir müşteki için 1 yıl 11 ay 10’ar günden toplam 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Daha sonra, bu cezasını erteleyip 2 yıl denetim süresine tabi tuttu.

Hakim gerekçeli kararında şu ifadeleri kullandı:

“Sanığın para karşılığı cinsel ilişkiye girilmek üzere mağdurları, kendisi ile irtibata geçen zengin erkeklere temin etiği, yer ayarladığı, müşteriler ile mağdurları bir araya getirip tanıştırdığı, mağdurları söz konusu erkeklerle bahsi geçen villada buluşturduğu ve cinsel ilişkiye girilmesini sağladığı, mağdurların ve sanığın ekonomik yönden güçlü olan bu erkeklerle kurulan cinsel ilişkiler karşılığında maddi bir menfaat sağladığı anlaşılmıştır”

Kamubulteni.com  | Ankara