İzmir'de Can Kaybı 92'ye Yükseldi, 147 Vatandaşımızın Tedavisi Sürüyor

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan İzmir'deki depremin ardından bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

İzmir'de Can Kaybı 92'ye Yükseldi, 147 Vatandaşımızın Tedavisi Sürüyor

30 Ekim 2020 Cuma günü saat 14.51'de Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğünde depremin ardından 1323 artçı sarsıntı meydana gelirken, depremde can kaybı 92'ye yükseldi.

AFAD'tan yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının 5 binada devam ettiği, depremde yaralanan 994 vatandaşımızdan 847'sinin tedavisinin ardından taburcu edildiği, 147 kişinin ise hastanelerdeki tedavi işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.  

Afetzede vatandaşlarımıza yapılacak yardımlara da yer verilen AFAD açıklamasında, "Yıkılmış veya yıkılacak binalara ilişkin, eşyasını alamayan vatandaşlarımıza hane başına 30.000 TL eşya yardımı yapılacaktır.  İzmir'deki depremde yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı evlerin sahiplerine 13.000 TL, bu durumda olan kiracılara 5.000 TL taşınma ve kira yardımı yapılacaktır. Seferihisar’da yapılan hasar tespit çalışmalarına göre sahil bölgesinde zarar gören esnafın zarar durumuna göre, Valilik tarafından yardım yapılacaktır. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, tüm çalışma grupları, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir." denildi.