Flaş: Banka Çalışanları, Binlerce Kişinin Bilgilerini El Altından Sattı

Büyük bir bankanın personellerinin , binlerce müşterisinin bilgilerini el altından sattığı öğrenildi. Banka , çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Flaş: Banka Çalışanları, Binlerce Kişinin Bilgilerini El Altından Sattı

Skandal olay: Banka çalışanları, vatandaşların bilgilerini sattı.

Sabah Gazetesi 'nde yer alan haberde büyük bir bankada çalışmakta olan personellerin , müşterilerin bilgilerini , kredi notlarını para karşılığı sattığı öğrenildi. Banka yönetimi, durumu farkettikten sonra hemen olaya el attı ve 39 çalışan hakkında şikayette bulunuldu. 

BU FİRMALARA SATMIŞLAR

Konu ile ilgili yapılan açıklamada büyük bankadaki 39 çalışanın bilgileri emlakçılara, oto galericilere ve çeşitli firmalara sattığı öğrenildi. El altından yapılan bilgi satışı sonrası banka savcılığa başvurdu ve şikayet üzerinde inceleme başlatıldı. 

Geçen sene 17 Mayıs günü bankanın çağrı merkezini arayan bir şahıs, Kredi Kayıt Bürosu bilgilerinin bankada yönetici konumundaki bir takım çalışanlar tarafından para karşılığı üçüncü kişilere satıldığını ihbar etti. İhbar sonrası söz konusu bilgilerin paylaşıldığını gösterir belgeler, bankanın kurumsal Whatsapp uygulama hattına iletildi. Banka söz konusu iddialar doğrultusunda, satış temsilcisi N.K.'nin beyanına başvurdu. N.K., suçunu itiraf ederek ayrıca bazı direkt satış ve tüketici finansmanı birimi personellerinin de müşteri KKB bilgilerini para karşılığında üçüncü kişilerle paylaştığını itiraf etti. Bu kapsamda direkt satış ve tüketici finansmanı birim çalışanı 39 personel soruşturmaya dahil edildi.

KOMİSYON ALDILAR

Banka yönetimi iddialar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturmada personelden KKB bilgisi talep eden şahısların oto galericiliği, emlakçılık vb. işlerle meşgul olduğu ve kredi kullandırmalarda aracılık ederek üçüncü şahıslardan komisyon aldıkları, bu amaçla banka personeline ilettikleri TC kimlik numaralarından KKB sorgulaması yaptırarak kişilerin kredibilitelerini anlamaya çalıştıklarının ortaya çıktı.

Banka çalışanları hakkında başlatılan soruşturmada ikinci yöneticinin ifadesi alındı. R.S., "Emlak ve galeri işleri ile uğraşan bir şahıstan gelen TC kimlik numaralarından bu kişilerin kredibilitelerini ölçerek bazı şahıslara yardımcı olduğunu, müsait olamadığı zamanlarda arkadaşı Ç.A.'dan destek aldığını, kendisinin ise elden nakit olarak para aldığını" dedi ve suçu itiraf etti. 

Toplamda 9389 sorgulama yapıldığı, sorgulamaların 1674 'üğnün mesai saatleri dışında yapıldığı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme soruşturma devam ediyor.

BANKANIN ADI AÇIKLANMADI

Hangi bankanın çalışanlarının bilgileri sızdırdığı açıklanmadı 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA