Erdoğan'dan Berberlerin Açılması ve 65 Yaş Üstü - 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağında İzin Açıklaması

20 yaş altı ile 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının esnetilmesi, günün belli saatlerinde bu vatandaşların sokağa çıkması ve berberlerin açılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan açıklama geldi.

Erdoğan'dan Berberlerin Açılması ve 65 Yaş Üstü - 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağında İzin Açıklaması

20 yaş altına ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağının esnetilmesi ve berberler ile kuaförlerin açılması için Erdoğan 'dan açıklama.

Önceki gün AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı. Telekonferans yöntemi ile düzenlenen toplantıda Ramazan 'da yapılacak çalışmalar, alınacak tedbirler ve diğer gündem maddeleri ele alındı. 

Toplantıda Mahir Ünal, bu süreçte sosyal medya kanallarının iyi kullanılması gerektiğine dikkatleri çekti. Son dönemlerde haberlerin sosyal medya üzerinden alındığını ifade eden Ünal, paylaşımlarda doğru bilgilere yer verilmesi gerektiğini söyledi. 

MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın koronavirüse karşı alınacak önlemlerde , alınacak kararlarda Bilim Kurulu 'nun önerilerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Keyfi kararlardan kaçınılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evde olan vatandaşların yanlarında olduğumuzu hissettirmemiz gerek dedi. 

1000 TL YARDIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan , koronavirüs sürecinde ihtiyacı olan herkese yardım eli uzattıklarını , şimdiye kadar 4 milyondan fazla aileye 1000 TL 'lik ödeme yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. 

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Son günlerde 65 yaş üstü vatandaşların günde 2-3 saat dışarı çıkmaları konusu gündeme geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'da bu konuda açıklama yaptı ve çalışmalarının olduğunu söyledi.

Dün düzenlenen MYK 'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 20 yaş altı gençler ile 65 yaş üstü vatandaşların belli aralıklarla sokağa çıkma yasağının esnetilmesi konusunun gündemlerinde olduğunu , bunun farkında olduklarını söyledi.

Vatandaşların bu konuda zorlandıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan , bu konuda kararın Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından verileceğini söyledi. Erdoğan , Bilim Kurulu 'nun bu konuda karar alacağını ve bu kararı değerlendirip nihai açıklamayı yapacaklarını ifade etti.

BERBERLER VE KUAFÖRLERİN AÇILMASI

Berber ile kuaförlerin açılması konunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilim Kurulu 'na işaret etti. Erdoğan, kurulun vereceği tavsiye kararı doğrultusunda karar vereceklerini söyledi.

Sokağa öıkma yasağı 9 gün mü olacak? Detaylar için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA