EGM Uyardı: Bu Numaraları Açmayın

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda  , bazı numaralar verildi ve vatandaşların bu numaralardan gelen çağrılara dikkat etmesi gerektiğine yer verdi: 

EGM Uyardı: Bu Numaraları Açmayın

EGM bir açıklama yaptı.

EGM resmi hesabından konu ile ilgili yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Dolandırıcılara dikkat..

Sizleri telefonla arayarak kendini "Polis", "Savcı", "Hakim" yada "Banka Görevlisi" olarak tanıtan ve para, kimlik veya kredi kartı bilgilerinizi isteyen kişilere asla itibar etmeyiniz."

Son günlerde Türkiye’nin pek çok yerinden “0850 484 15 51” numaralı hattın çağrı bıraktığına dair şikayetler geliyor. Hatta bazı kullanıcılar telefonlarını açtıklarında onları bir telesekreter karşılıyor. Telesekreter, bir bant kaydı okuyup operatör değiştirme önerisinde bulunuyor ve bir tarifeden söz ediyor.

Uzunca bir süredir 444’lü kurumsal hatların yerini alan 0850 uzantılı hatlar, dolandırıcıların popüler araçları haline geldi. Son günlerde Türkiye genelinde pek çok insanı arayıp, operatör değiştirme teklifinde bulunan “0850 484 15 51” nolu telefon da bunlardan birisi

Eğer telesekreterli bir çağrının şüpheli olup olmadığını anlamak istiyorsanız, öncelikle kayıtta herhangi bir şirket, kurum ya da kuruluş bilgisi verilip verilmediğine dikkat edin. Bu bilgi verilmiyorsa telefonu kapatabilirsiniz. Bazı durumlarda şirketlerin de isimlerini kullanan dolandırıcılar olduğundan şunlara dikkat edin:

  • Doğrudan telesekreter şeklindeki bant kaydından yapılan teklifleri kabul etmeyin,
  • Eğer gerçek bir temsilciye bağlanmıyorsanız, size verilen direktifleri gerçekleştirmeyin,
  • Herhangi bir tuşa basmadan görüşmeyi sonlandırın,
  • Eğer bir kurumun adı kullanılıyorsa ve durumdan şüphelendiyseniz, ilgili kurumun resmi müşteri hizmetlerini arayarak teyit alıp durumu bildirin.