Dev FETÖ Operasyonu: F-16 Pilotları , Jandarma Komutanları Dahil 179 Gözaltı

İzmir merkezli dev FETÖ operasyonu için düğmeye basıldı. 97'si muvazzaf 143 üsteğmen ve 11'i muvazzaf 33 teğmen hakkında verilen gözaltı sonrası polis ekipleri harekete geçti. 6 adet F-16 pilotu üsteğmen ile 4 ilçe Jandarma Komutanının da aralarında olduğu isimler gözaltına alınmaya başladı.

Dev FETÖ Operasyonu: F-16 Pilotları , Jandarma Komutanları Dahil 179 Gözaltı

İzmir 'de dec FETÖ operasyonu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında , örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki kripto yapılanmasında oldukları tespit edilen 176 kişi hakkında yakalama kararı verildi. TSK içindeki kripto yapılanmaya yönelik verilen yakalama kararı sonrası polis ekipleri farklı şehirlerde harekete geçti. 

33 şehirde başlatılan operasyonda 97'si muvazzaf 143 üsteğmen ve 11'i muvazzaf 33 teğmen hakkında gözaltı kararı verildi.

ARDIŞIK ARAMALARDA ÇIKTI

Yapılan incelemelerde 176 kişinin ardışık aramalar sonucu belirlendiği bildirildi. 

Terör, Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri yakalamak için İzmir merkezli 49 ilde operasyon başlattı. Başlatılan operasyon kapsamında adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Hakkında yakalama kararı verilen muvazzaf askerler arasında 6 adet F-16 pilotu üsteğmen ile 4 ilçe Jandarma Komutanı da bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan askerler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. 

Gözaltına alınanların isimleri açıklanmadı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA