Deprem Sonrası Elazığ ve Malatya'da Son Durum 27 Ocak 2020

24 Ocak 2020 Cuma günü Elazığ merkezli meydana gelen deprem sonrasında acı haberler gelmeye devam ediyor.

Deprem Sonrası Elazığ ve Malatya'da Son Durum 27 Ocak 2020

Deprem sonrası Malatya ve Elazığ 'da son durum.

Cuma akşamı Türkiye , Elazığ 'da meydana gelen 6.8 'lik deprem ile sarsıldı. Akşam saat 20,55 'te meydana gelen deprem 40 saniye sürdü. Uzun süren deprem yıkıcı oldu ve yüzlerce bina, ev , işyeri yıkıldı. 

Deprem sonrası AFAD, Jandarma, UMKE, Arama Kurtarma Ekipleri ile gönüllü vatandaşlar ve belediyeler harekete geçti. Hemen deprem bölgesinde arama çalışmaları başladı. Başlayan çalışmalarda , enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşılmaya çalışıldı.

45 KİŞİ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Edinilen son dakika bilgilerine göre enkaz altlarından toplamda 45 vatandaşımız sağ çıkarıldı ve hastanede tedavi altına alındı. 

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son dakika bilgilerine göre Elazığ 'da artçı sarsıntıların sürdüğü öğrenildi.  Küçük çaptaki artçı sarsıntıların devam edeceği bildirildi.

KAÇ ÖLÜ KAÇ YARALI VAR?

Deprem sonras kahreden haberler gelmeye devam ediyor. AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasında , depremde şimdiye kadar 39 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. 1607 kişi ise hastanelerde tedavi altında.

SÜLEYMAN SOYLU: 7.5 'LİK DEPREM BEKLİYORUZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında, İstanbul için 7.5 deprem beklediklerini ifade etti. O açıklama için TIKLAYIN