Denizli Acıpayam'daki Deprem Anı Görüntüleri

Denizli Acıpayam 'da meydana gelen depremin görüntüleri ortaya çıktı. İşte deprem anının görüntüleri ve bölgeden , deprem sonrası gelen ilk görüntüler.

Denizli Acıpayam'daki Deprem Anı Görüntüleri

Denizli Acıpayam merkezli deprem sonrası 9 artçı sarsıntı meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son dakika açıklamasında 

Öte yandan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede büyüklükleri 2,1 ile 4,8 arasında değişen 9 artçı deprem yaşandı.

İzmir'de konuşlu Kızılay Bölge Afet Müdahale ekipleri, deprem haberinin ardından Denizli'nin Acıpayam ilçesine hareket etti.

Kızılay Denizli Şube görevlileri deprem bölgesinde ilk incelemelere başlarken, bölgede ihtiyaca yönelik sıcak yemek ve barınma üniteleri de hazır hale getirildi.

DEPREM ANI KAMERALARDA

Acıpayam 'da meydana gelen ve Denizli, Antalya ile İzmir 'de de hissedilen depremin görüntüleri ortaya çıktı.

BELEDİYE BAŞKANI 'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, yaşanan deprem ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

''Binalarda çatlamalar var ama can kaybı yok. Deprem; gece saat 4 civarında bir kere oldu. Daha sonra tekrar biraz önce 15 dakika önce; ben de hastanedeydim. Oradan ayrılırken kendi aracımda baktım ortalık sallanıyor. İşte o sırada esas büyük deprem oldu.

Bütün vatandaşlarımız dışarıda. Bizim en çok korktuğumuz çatılardan düşenlerin insanların üzerine düşmesini önlemek amacıyla şu anda ekiplerimiz de binaların diplerini boşaltmak için çalışıyorlar.

Yeşildere’ye yakın bir Ucarı köyümüz var. Orada muhtarımız aradı can kaybımız yok, gidip bakacağız birazdan. Binaların çatı katlarında çatlama olduğu, bacalarının sarsıntıyla düştüğü… Biz o yüzden korkuyoruz. Allah korusun daha büyük depremler yaşamayalım inşallah.

Biz özellikle çatıdan düşecek baca ve kiremit parçalarının vatandaşlarımızı yaralamasından korkuyoruz.''

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA