Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'de 58 Vefatımız Var

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da AK Parti kongresinde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'de 58 Vefatımız Var

Konuşmasında İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin bilgilendirme yapan Erdoğan, can kaybının 58 olduğunu, 200'e yakın vatandaşımızın tedavilerinin sürdüğünü belirtti.

Erdoğan şunları söyledi:

Öncelikle Seferihisar merkezli olarak İzmir'de yaşanan deprem sebebiyle İzmir'li kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu an itibariyle 58 vefatımız var, 896 yaralımız var. Bunların 200 kadarı şu anda tedavide, ama bunun dışındakiler taburcu edilmiş vaziyetteler. 

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm afetlerde olduğu gibi, İzmir depreminde evlerini kaybeden vatandaşlarımızı da inşallah kısa sürede yeni konutlarına kavuşturacağız. Hasar tespitiyle yıkılan ve yıkılması gereken binaların enkazlarının kaldırılmasının ardından hemen çalışmalara başladık. Felaket bölgesinde gereken her şey yapılıyor. 

Dün, Van kongresinden İzmir'e geçmek suretiyle orada kriz merkezinde arkadaşlarımızla toplantımızı yaptık. Enkaz bölgesine giderek, burada bilgileri aldık. Depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimizin yaralarını, soğuklar ve yağışlar başlamadan sarmakta kararlıyız. Rabbimden ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten, kazadan, beladan, müsibetten korumasını temenni ediyoruz.