Çorlu'daki Olayla İlgili Açıklama Geldi: O Polisler İçin Karar Verildi

Son dakika haberi: Tekirdağ Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada polisin orantısız müdahalesi iddiaları sonrası soruşturma başlatıldığına ve polislerin açığa alındığına yer verildi.

Çorlu'daki Olayla İlgili Açıklama Geldi: O Polisler İçin Karar Verildi

Son dakika : Tekirdağ Çorlu'daki olayla ilgili açıklama.

Tekirdağ Çorlu 'da önceki gün bir olay meydana geldi. Bazı polislerin , evinin önünde oturanlara orantısız güç kullandığına yönelik iddiaların yer aldığı görüntülerinin yayılmasının ardından Tekirdağ Valiliği bir açıklama yaptı. Valilik resmi internet adresinden yapılan açıklama şu şekilde:

"Çorlu İlçemiz Silahtarağa Mahallesinde Yaşanan Olayla İlgili Basın Açıklaması

24.05.2020 günü saat 15:30 sıralarında Çorlu İlçemiz Silahtarağa Mahallesi Selimiye Camii civarında sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşların olduğu ihbarı üzerine  Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir Ekip olay yerine intikal etmiştir, olay yerinde bulunan iki şahıs görevli memurlara mukavemet göstererek linç etmekle tehdit etmişlerdir. Akabinde hakaretlerde bulunmaları üzerine şahıslar etkisiz hale getirilmiş, bir şahsın üzerindeki mandallı sustalı diye tabir edilen bıçak rızaen teslim alınmış, şahıslara sokağa çıkma yasağını ihlal ettiklerinden dolayı idari işlem yapılmıştır. Görevli Memura Mukavemetten konu ile ilgili nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilerek alınan talimatlar sonrasında Şüpheli şahıslar 25.05.2020 günü öğleden önce hazır edilecektir bilgisi alınmıştır.

Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında Adli ve İdari soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.