Çankırı'da Bir Köyde Daha Koronavirüs Karantinası Kararı

Çankırı'nın Yapraklı ilçesine bağlı bir köyde koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı. Çankırı Yapraklı'ya bağlı Yukarıöz köyü, koronavirüs önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı.

Çankırı'da Bir Köyde Daha Koronavirüs Karantinası Kararı

Yapraklı Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Yukarıöz köyünde pozitif vakalarının artış göstermesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 14 gün süreyle köyü karantinaya aldığı belirtildi. Köyde karantina şartlarına uygun her türlü önlemin alındığına yer verilen açıklamada, istisnai durumlar haricinde köy giriş ve çıkışlarının kapatılmasının, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin alınarak 14 gün boyunca kararın uygulanmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Yapraklı Kaymakamlığı'nın resmi internet sayfasından yapılan açıkklamada, "Koronavirüs (Covid-19) görülen vakaların artması sebebiyle İlçemiz Yukarıöz Köyü, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile 13.09.2020 günü saat 12:00’den itibaren 14 gün süreyle karantinaya alınmış ve köyde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.