Bunu Yapanlar Aramızda: Köpeğin Ön Bacaklarını Kırıp Kestiler Koli Bandıyla Kapattılar

Samsun'da meydana gelen olayda bir mahallede Pamuk isimli köpeğin ön bacakları kesildiği ve koli bandıyla kesilen yerlerin kapatıldığı görüldü.

Bunu Yapanlar Aramızda: Köpeğin Ön Bacaklarını Kırıp Kestiler Koli Bandıyla Kapattılar

Feci olay: Köpeğin ayaklarını kestiler.

Samsun'un Havza İlçesi'nde tüyleri diken diken eden, tepki çeken bir olay meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Memduhiye Mahallesi'nde vatandaşlar iki bacağı kesilmiş ve koli bandıyla sarılmış halde bir köpek buldu. Bölgeden gelen bilgilere göre Pamuk isimli köpeğin mahallede tavukları kovaladığı ve bu nedenle ona işkence yapıldığı belirtildi. 

ÖN AYAKLARI KIRILAN KÖPEĞİN AYAKLARINI KESTİ

Tavukları kovaladı diye ön iki bacağı kırılan Pamuk isimli köpek, sahibi tarafındna 3 gün bu şekilde bekletildi. Daha sonra sahibi, onu tedavi ettirmek yerine ön bacaklarını kesti ve koli bandıyla sardı. Veteriner kliniğinde tedavi altına alınan Pamuk isimli köpeğin ciddi kan kaybettiği tespit edildi. Pamuk'un durumu hakkında konuşan Veteriner Hekim, bacaklarının enfeksiyon kaptığını ve durumun kritik olduğunu ifade etti. 

Hürriyet'ten Ece Çelik, söz konusu skandal olayı bugün yazdı. HAYTAP Başkanı Ahmet Kamil Şenpolat, "Bunca yıldır hayvan hakları faaliyetleri yürütüyorum ve pek çok yaralı hayvanımıza koşuyorum. Ben böyle bir vahşet görmedim. Pamuk tavukları kovaladığı için bacakları kırılmış. Daha sonra sahibi bacaklarını kesmiş. Masraf olur diye veterinere götürmemiş, hayvan 3 gün boyunca acı çekmiş. Şimdi bunu yapanlar para cezasıyla serbest bırakılacak. Şiddet problemi olan kişiler toplum, hayvan ve doğa için tehlikeli. Hayvan hakları yasası değişmedikçe sistem bu kişileri tutuklayamıyor ve potansiyel suç makineleri aramızda gezmeye devam ediyor. Pamuk ne ilk ne de son örnek. Hayvana şiddet artık kabahatler kanunu kapsamından çıksın. Bu, marjinal hayvanseverlerin ütopik bir isteği değil. Toplumu yakından ilgilendiren bir konu. Pamuk 1 hafta içerisinde ülke gündeminde unutulacak. Ama bu vahşi insanlar hayvanlara şiddet uygulamaya devam edecek. Biz HAYTAP olarak 'Ey siyasiler artık uyanın. Hayvana bunu yapan evdeki kız çocuğuna, sokaktaki engelliye neler yapmaz. Bir an önce Hayvan Hakları Yasası'nı çıkarın' diyoruz" dedi.

Sosyal medyada skandal olaya yoğun tepki gelirken olayla ilgili özel ekip inceleme başlattı ve şüphelilerin izini sürmeye başladı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA