Bir İlde Daha 65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Yasağı Geliyor

Düzce'de artan korona virüs salgını sonrasında Vali Atay, "Allah rızası için kurallara vatandaşlarımız uysun. Düzce'de 65 yaş ve üstü için kısıtlama düşünüyoruz" dedi.

Bir İlde Daha 65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Yasağı Geliyor

Son dakika : Bi şehirde daha kısıtlama geliyor.

Düzce'den son dakika haberi geldi. Gelen son dakika bilgisine göre 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağının yolda olduğuna yer verildi. Son dönemlerde artan koronavirüs vakaları nedeniyle bir açıklamada bulunan Düzce Valisi Vevdet Atay, vatandaşların ellerinden geleni yaptığını, ancak son zamanlarda rehavet ve bana bir şey olmaz düşüncesinin çok olduğunu, bu nedenle vakaların arttığını söyleyerek, "Benim buradan Düzcelilere çağrımdır. Allah rızası için bu pandemi sürecinde daha kötü günler görmemek için kurallara uyalım. Hepimiz maskemizi takalım. Mümkün olduğunca ihtiyaç olmadığı sürece kalabalık ortamlardan uzak duralım. Kalabalık bir yer olduğu zaman kalabalık bir ortam olduğu zaman lütfen girmeyelim. Ben Düzcelilerin bu konuda duyarlı olduklarını biliyorum. Şimdiye kadar ellerinden geleni yaptılar. Son zamanlarda biraz rehavet, biraz sanki bana bir şey olmaz tarzında yaklaşımlar ile maalesef Düzce'de birazcık artış var. Dikkat etmemiz gerekiyor. Bu artışın önüne dikkatle, tedbirle, maske ile geçebiliriz. Mesafeye dikkat ederek geçebiliriz. Lütfen Düzceliler bu konuda bize yardımcı olsunlar" dedi.

İstanbul ve Ankara'da  sokağa çıkma yasağının geldiğini söyleyen Vali," Alınan kararlar sokağa çıkma yasağı değil, Sadece yaşlılarımızı korumak için alınan bir karar. Belli yaşın üzerindeki insanlarımızın korumak için belli saatlerde izin verildi. Bu alınan yasak değildir. Saat: 10.00 ila 16.00 arasında sadece yaşlı insanlarımız daha fazla kalabalığa maruz kalmasın diye alınan bir tedbir. Düzce'de de böyle bir şeyi düşünüyoruz. Arkadaşlar ile konuşuyoruz. Biz karar vermeden arkadaşlarımız ile toplantılar yapıyoruz. Hem insanlara daha fazla fayda nasıl sağlarız hem de insanlara nasıl az zarar getiririz diye. Bu konulara dikkat ediyoruz" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA