Bin Kişi Alınacaktı: 44 Bin Kişi Başvuru Yaptı

Son dakika haberi: Şanlıurfa 'da bin kişilik işe 44 bin kişi başvuru yaptı. Rekor sayıda başvuru sonrası kura statta düzenlendi.

Bin Kişi Alınacaktı: 44 Bin Kişi Başvuru Yaptı

Şanlıurfa ’da, Toplum Yararına Program kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine personel alımı yapıldı.

Geçtiğimiz hafta yayımlanan ilana başvurular 5 gün boyunca alınmış, biz de Kamubulteni.com olarak söz konusu ilanı takipçilerimizle paylaşmıştık.  9 ay süreyle çalıştırılacak bin kişilik iş için 44 bin kişi başvuruda bulununca, işe alınacak kişiler için kura statta yapıldı.

1Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan okullarda temizlik ve çevre düzenleme gibi işlerde çalıştırmak üzere yapılan Toplum Yararına Program(TYP) kapsamında personel alımında, adaylar Müdürlük bünyesinde 9 ay süreyle çalışacak. Okulların temizliğini ve çevre düzenlemesini yapmak üzere söz konusu alım için bin kişilik kontenjan açıldı.

Başvuruların başlamasının ardından kent merkezi ve ilçelerde söz konusu ilana toplamda 44 bin kişi İşkur İl Müdürlüğüne müracaatta bulundu ve geçici işçi alımına başvuru yaptı. Rekor başvurunun ardından önceki gün 11 Nisan Stadyumu'nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. İş başvurusunda bulunanların tribünleri doldurduğu stadyumda yapılan kura çekimi sonunda asil ve yedek isimler belirlendi. Yoğun başvurunun olduğu kurada ismi çıkanlar işe başlayacak olmanın sevincini yaşarken, ismi çıkmayanlar ise üzülerek evlerine döndü.

İŞSİZLİK AZALMIYOR-GİTTİKÇE ARTIYOR

İşsizlik son dönemlerde artmaya devam ediyor. Bin kişilik işe bu kadar çok başvuru olması durumun vehametini gözler önüne sermektedir. 

Kamubulteni.com  | Ankara