Başkan Bugün Açıkladı: Asgari Ücret 2 Bin 450 TL

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediye personeline en düşük ücretin 2 bin 450 TL olduğunu, bu çalışanların ilk zamlı maaşlarını aldıklarını söyledi.

Başkan Bugün Açıkladı: Asgari Ücret 2 Bin 450 TL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 TL olacağını açıklamasından sonra CHP'li Çukurova Belediye Başkanlığı, çalışanların maaşlarına zam için çalışma başlattı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak dedik ama çocuk yardımı, yemek yardımı, yakacak yardımı asgari geçim indirimi vs var. Bizim toplamda 2 bin 200 lira vereceğimizi sandılar. Ama bugün öyle olmadığını gördünüz. Bugün, en düşük ücret alan 2 bin 450 lira maaş almıştır. Çukurova Belediyesi'nde, CHP'li belediyede asgari ücret 2 bin 450 liradır. Sahada çalışan emekçi kardeşlerimize bunun bir ödülü olmalıydı. Yaz kış demeden sahada çalışan personelimize daha farklı bir uygulama yaptık. Yol İşlerinde çalışan isçilerimize yüzde 10'luk bir fark veriyoruz. Temizlikte çalışan personelimiz yüzde 15 fark alıyorlar. Park Bahçeler ve Yol İşleri personelimiz 2 bin 670 TL, temizlik personelimiz ise 2780 TL maaş alıyor" dedi.

Basın yayın organlarında çıkan 'İller Bankasından gelen paranın işçilere dağıtıldığı' yönündeki haberlere de değinen Soner Çetin, "Ben parayı memura da dağıtırım işçiye de dağıtırım. Bundan şeref duyarım. Bütün hizmetleri eksiksiz yaparız. Olağan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yaparız. Varsa bir artı değer, onu da işçimize memurumuza dağıtırız. Her şey size feda olsun" şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI BELLİ OLDUĞUNDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN