Bakan Açıkladı! Bu Kadar Ağır Tablo Beklemiyorduk

İçişleri Bakanı Süleyman , Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Giresun'da yaşanan sel felaketine dair açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Açıkladı! Bu Kadar Ağır Tablo Beklemiyorduk

Bakan Soylu, Giresun'daki felakete ilişkin "çok ağır tablo" açıklamasında bulunurken,"Sürekli buradaki durumu Cumhurbaşkanımızla paylaşmaya çalıştık. Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Ağır bir tablo ile karşılaştık. Tirebolu -Doğankent yolunun çöken bir menfezde 5 jandarma evladımız bir operatör kardeşimiz kaybolmuştu. Onların arama kurtarma çalışmalarına da intikal ettik. Buranın yolu biz geldiğimiz noktaya kadar kapalıydı. Sonrasında açıldı. Bu selden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum." ifadelerini kullandı. Baklan Soylu, bölgeye geldiklerinde 4 anayolun kapalı olduğunu bunlardan 3'ünün açıldığını 153 vatandaşın kurtarıldığını, 11 vatandaşın ise kayıp olduğunu belirterek, "Geldiğimizde 4 anayol kapalıydı bunların 3’ü açıldı. Diğeri için çalışmalar sürüyor. 153 vatandaşımız kurtarıldı. 11 vatandaşımız kayıp. 118 köy yolu kapalıydı. 20 köy yolu açıldı. Şu anda 98 köy yolu kapalı. 78 yerleşim biriminde elektrik yoktu, 40'ına elektrik verildi. Altyapısında ciddi bir tahribat var, zorlanacağımızı ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, sel felaketindeki ölü sayısının 5'e yükseldiğini belirtirken, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bölgedeki çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Tarım ve Orman Bakanı ,Ağustos ayı ortalamasının 1.5 misli yağmurun bir gün içerisinde yağdığına dikkat çekti.