Aracında Bulduğu 51 Cumhuriyet Altınını Polise Teslim Etti: "Kahraman Diyen de Keriz Diyen de Var"

İzmit'te bir dernek başkanı, emanet olarak verdiği aracında 51 Cumhuriyet altını unutulduğunu fark etti. 10 gün altınların sahibini arayan bu kişi, sahibini bulamayınca polise teslim etti.

Aracında Bulduğu 51 Cumhuriyet Altınını Polise Teslim Etti: "Kahraman Diyen de Keriz Diyen de Var"

Kocaeli'de bir kişi, aracında bulduğu 51 Cumhuriyet altınını polise teslim etti.

Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit’te oturan Gültepeliler Derneği Başkanı Taner Çakırer, bundan 10 gün önce aracının torpido gözünde bir poşet buldu.

Poşetin aracına emanet olarak konulduğunu düşünen Çakırer, onu açmadan yerine geri koydu.

Daha sonra poşetin sahibini arayan Çakırer, bulamayınca poşeti açtı ve içinde 51 Cumhuriyet altını olduğunu gördü. 

POLİSE GİTTİ

Aracını , başkanı olduğu dernekte çok sayıda kişinin kullandığını, poşetin onlardan birine ait olabileceğini düşünen Çakırer, altınların sahibini bulamayınca poşeti polise götürdü ve teslim etti. 

Çakırer, olayla ilgili yaptığı açıklamada,  "Yaklaşık 10 gün önce aracımın şoför koltuğunda kapının yan tarafında bulunan gözden maske alacaktım. Elimi uzattığında ufak bir poşet gördüm. Benim değil diye çok da önemsemedim. Aradan bayağı zaman geçti, arkadaşlarıma sordum ‘Siz böyle bir poşet düşürdünüz mü’ diye. Çünkü benim olamayan bir şeyi açmak istemedim. En son bir aracımı emanet ettiğim bir arkadaşıma sordum onun da değilmiş. Sonra dedim ki artık açalım bir bakalım kiminse veririz. Sonra açıp bakınca içinde ciddi bir sayıda altın olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.

"KAHRAMAN DİYENLER VAR KERİZ DİYENLER VAR"

Olay sonrası çok sayıda kişinin kendisini aradığını söyleyen Çakırer, "Olayı duyup arayan soranlar oldu. Beni arayanların arasında kahraman diyenler de var, keriz diyenler de var. Biz vicdanımızı dinliyoruz önemli olan da bu. Bu zamana kadar boğazımızdan haram lokma geçmedi. Allah da bize haram lokma nasip etmesin” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA