AK Parti'nin Kayseri Adayı Memduh Büyükkılıç Kimdir? Nerelidir?

Memduh Büyükkılıç Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu. Peki Memduh Büyükkılıç kimdir?

AK Parti'nin Kayseri Adayı Memduh Büyükkılıç Kimdir? Nerelidir?

AK Parti Kayseri Belediye Başkanı adaylı Memduh Büyükkılış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün bir açıklama yaptı ve AK Parti 'nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanının Memduh Büyükkılış olduğunu söyledi. 

MEMDUH BÜYÜKKILIŞ KİMDİR?

25 Ekim 1953 yılında Kayseri 'nin Develi İlçesi' nde dünyaya gelen Büyükkılış, Kayseri İmam Hatip Okulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nden mezun oldu.

Yükseköğrenimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamasının ardından Nöroloji alanında uzmanlaşan Büyükkılıç, Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi'nde uzman hekim olarak görev yaptı.

Askerliğini Kıbrıs Girne Asker Hastanesi 'nde Tabip Teğmen olarak tamamlayan Büyükkılıç, değişik sivil toplum örgütlerinde (İzmir MTTB, Hekimler Birliği Vakfı, Milli Gençlik Vakfı v.b.) yöneticilik ve başkanlık görevlerini yaptı.

Aktif siyasete 1993 yılında Refah Partisi İl Başkanı olarak giren Memduh Büyükkılıç, 1995 yılında yapılan genel seçimlerde 20. Dönem Kayseri Milletvekili seçildi.

1999 yılında Melikgazi Belediye Başkanı olarak seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında Ak Parti'den belediye başkanı seçildi.

Halen Melikgazi Belediye Başkanlığı görevini yürüten Büyükkılıç, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kamubulteni.com  | Ankara