6 Şehirde Dev FETÖ Operasyonu: 356 Kişi Hakkında Yakalama Kararı

Son dakika haberi: Adana, Ankara, Konya, Kayseri, Kocaeli ve Adıyaman merkezli dev FETÖ operasyonu başladı.

6 Şehirde Dev FETÖ Operasyonu: 356 Kişi Hakkında Yakalama Kararı

DEV FETÖ operasyonu başladı.

Türkiye genelinde birçok ilde terör örgütü FETÖ 'ye yönelik operasyonlar başlatıldı. Ankara, Konya, Kayseri, Kocaeli, Adana ve Adıyaman 'da düzenlenen operasyonda yüzlerce kişi gözaltın alındı.

ADANA 'DA 59 POLİS

KHK ile görevinden ihraç edilen 59 polise operasyon düzenlendi. Detaylar için TIKLAYIN

BAŞKENT 'TE DEV OPERASYON: 102 GÖZALTI

Ankara merkezli birçok ilde FETÖ 'nün mahrem yapılanmasına operasyon düzenlendi. 

FETÖ soruşturması kapsamında 23 ilde başlatılan operasyonlarda , terör örgütünün mahrem yapılanması içinde olduğu öğrenilen üyelerinin de bulunduğu 102 şüpheliden 63'ü gözaltına alındı

KONYA 'DA MAHREM YAPILANMA OPERASYONU: 80 GÖZALTI

Konya merkezli 29 şehirde başlatılan operasyonda,iTSK içerisindeki askeri personele "molla, genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, asistan, gezici doktor, ser doktor, doktor ve şehir dışı talebe mesulü" ve benzeri pozisyonlarda mahrem imamlık yaptıkları öğrenilen 80 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

KAYSERİ MERKEZLİ OPERASYON: 13 GÖZALTI

terör örgütünün mahrem imamları ve üst düzey yöneticilerinin ankesörlü ve kontörlü telefonlardan KHK ile ihraç olan emniyet personelleri ile irtibata geçtiği tespit edilmesi üzerine harekete geçen ekipler, Ankara, Erzincan, Niğde, Sivas, Gaziantep, Kırıkkale, Malatya ve Kayseri 'de 13 kişiye operasyon düzenledi.

ANKARA 'DA BİR OPERASYON DAHA

Ankara 'da başlatılan bir diğer FETÖ operasyonunda ise 29 'u astsubay olmak üzere 64 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

ADIYAMAN MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU

Adıyaman merkezli Adana, Şanlıurfa, Malatya, Ankara, Eskişehir, Afyon, Gaziantep ve Kırıkkale'de düzenlenen FETÖ operasyonunda 27 şüpheliden 25 'i yakalandı.  2 kişi adresinde bulunamadı.

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin mütevelli, sohbet sorumlusu ve talebe mesulleri oldukları öğrenildi.

KOCAELİ 'DE FETÖ OPERASYONU

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 9'u aktif görevde olan 1 yarbay, 1 binbaşı, 4 üsteğmen, 11 astsubay, 1 askeri okul eski öğrencisi ve 2 sivil mahrem abi olmak üzere 20 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.