6 Bin TL Maaşla Çalışacak Eleman Bulamıyorlar

Van Erciş 'te hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan mahalleli, büyükbaş hayvanlarına çıban bulmakta zorlanıyor. 6 bin TL maaşla çoban aradıklarını söyleyen mahalleli, eleman bulamayınca kendileri inekleri meraya çıkarmaya başladı.

6 Bin TL Maaşla Çalışacak Eleman Bulamıyorlar

6 bin TL maaşla çalışacak çoban bulamıyorlar.

Van ’ın Erciş ilçesi 'nden bir son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre İlçeye bağlı Kasımbağı Mahallesi 'nde büyükbaş hayvancılık yaparak geçimini sağlamakta olan sakinler,  6 bin TL maaşla çalışacak çoban bulamadıklarını söylüyor. Vatandaşlar, çalışacak çoban bulamadığı için hayvanlarını imece usulü otlatmaya başladı. 

İlçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta olan mahallede  hayvancılık yaparak geçimini sağlamakta olan 20 aile, toplamda 300 büyükbaş hayvana bakacak, onlara çobanlık yapacak personel bulamadıklarını söyledi. Aylık 6 bin TL maaşa kadar çıktıklarını ancak yine de çalışacak personel bulamadıklarını söyledi. 

ÇALIŞACAK ELEMAN BULAMAYINCA...

Mahalleli, çalışacak personel bulamayınca 20 aile bir araya geldi ve hayvanlarını imece usulü otlatmaya başladı. 

Her aileden 2 ya da 3 kişi hayvanları sabah meraya götürüp otlatıyor. 

Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan 39 yaşındaki mahalleli  Zülküf Çiçek, 6 bin lira ücrete rağmen çoban bulamadıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullanduı:

"300 büyükbaş hayvanımıza çobanlık yapacak bir kişi bulamadık. Bunun üzerine bu işi kendimiz yapmaya karar verdik. Aldığımız karar doğrultusunda her gün farklı evlerden imece usulü 2 kişi sırayla hayvanları götürüp köyün merasında otlatıyor.

Bugün sıra ben ve yeğenimdeydi, biz geldik. Sabah ahırlardan hayvanları alıp köyün merasına getiriyoruz. Akşam olunca da topluca tekrar ahırlara bırakmak üzere yola çıkıyoruz"

KAMUBULTENİ.COM  |Ankara