5 Şehirde Corona Karantinası Başladı-İşte O Şehirler

Son dakika haberi: 5 farklı şehirde korona karantinası başladı. Bazı mahalle ve evlerde korona vakası çıkması sonucu apartmanlar , mahalle ve sokaklar karantinaya alındı.

5 Şehirde Corona Karantinası Başladı-İşte O Şehirler

5 şehirde karantina başladı.

Koronavirüs tespit edilmesi sonrası bazı illerde bazı mahalle ve evler karantinaya alındı. Yapılan filyasyon çalışmaları sonrası tespit edilen evlerde başlayan karantina süreci 14 gün devam eecek. 

BATMAN 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Batman 'ın Gercüş İlçesinde yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında tek katlı ev ile iki katlı bir dairede karantina uygulaması başlatıldı. Toplamda 22 kişi karantinaya alındı. 

Gercüş Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Korona virüs tedbirleri kapsamında Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 16 Haziran 2020 tarihli kararı gereği korona virüs salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızı bu salgından korumak için 14 gün süreyle, ilçemiz Bağlarbaşı Mahallesi 107 sokak No 7 adresindeki bina karantinaya alınmış olup belirtilen adrese giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Başta güvenlik ve sağlık olmak üzere bütün tedbirler alınmıştır"

KAYSERİ 'DE KARANTİNA BAŞLADI

Kayseri 'den gelen son dakika bilgisine göre  22 daireli bir apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Merkez Melikgazi ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde bir kişinin korona testi pozitif çıktı. Pozitif çıkması sonrası  yaşadığı 11 katlı apartmanda 14 gün karantina uygulanmasını kararlaştırdı.

KOCAELİ 'DE KARANTİNA

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde korona çıkması sonrası başlatılan çalışmada, Özgürlük Mahallesi 205/1 Sokak'ta, pozitif vaka ve bunlarla temaslı kişiler tespit edildi.

Test sonucu pozitif çıkan bazı kişiler tedavi altına alındı ve mahallede karantina uygulaması başladı. 

MARDİN 'DE CORONA KARANTİNASI

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde bulunan Ortaköy ve Gökçe mahallelerinde Kovid-19 testleri pozitif çıkan vakaların artması ve sosyal hareketliliğin devam etmesi üzerine Ortaköy Mahallesi'nde Yeni Sağlık Ocağı Caddesi, Küme Evleri, Eski Mardin Caddesi ve Eski Mardin Sokağı, Gökçe Mahallesi'nde ise Menderes Caddesi ve Menderes Sokağı ikinci bir karara kadar karantinaya alındı.

KIRIKKALE 'DE KARANTİNA BAŞLADI

zmir 'den Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesine  gelen bir kişi, yakınının asker uğurlama törenine katıldı. Buraya gelen kişiye yapılan testler sonucunda koronavirüs teşhisi konuldu. Bunun ardından başlayan çalışmalarda Şehit Alpaslan Yazıcı caddesi üzerinde bulunan 14 evde karantina başladı.

KAMUBULTENİ.COM