22 Ayda Hafız Olan 15 Yaşındaki Genç İçin Konvoy

Eskişehir'de 22 ayda hafız olan 15 yaşındaki genç için hocaları, akıllardan silinmeyecek bir kutlama yaptı.

22 Ayda Hafız Olan 15 Yaşındaki Genç İçin Konvoy

Eskişehir'de 22 ayda hafız olan genç için konvoy.

Eskişehir'de yaşamakta olan 15 yaşındaki Halil İbrahim Karaslan , 22 aylık sürede hafızlık eğitimini bitirdi ve hafız oldu. Koronavirüs nedeniyle kutlama kursta yapılmayınca kurstaki hocalar, hafızalardan uzun zaman silinmeyecek bir program düzenledi. Düzenlenen programda kentin Muttalip mahallesinde faaliyete 2019 yılında başlayan Hacı Hilmi Efendi Hafızlık Yatılı Erkek Kur'an Kursu'ndaki hocalar , uzun araç konvoyu yaptı ve kursun ismini aldığı Hacı Hilmi Efendi'nin bulunduğu mezarlığa gidilerek dua edilmesi sonrasında Tepebaşı İlçe Müftülüğünde konvoy sonlandırıldı. Tepebaşı Müftüsü Gaffur Yıldırım ise Hafız İbrahim Karaaslan'ı tebrik ederken bir adet Kur'an-ı Kerim hediye etti.

22 ayda hafız olan 15 yaşındaki Karaaslan'ın hocası Muhammed Sıddık Ay, "Normalde hafızlığını bitiren öğrencilerimize kısa program yapıyorduk. Malum pandemiden dolayı o programı dışarıya taşıdık biz, araçlarımızı süsledik. Adeta bir gelin damat edasında hafızımızın hafızlığını kutlamak, onu boynu bükük bırakmamak ve hafızlığın ne kadar kutsal bir görev olduğunu anlatmak için böyle bir mesaj vermek istedik" dedi.

Karaaslan ise yaptığı açıklamada, "Ben 2 senede bitirdim hafızlığımı. 22-23 ay gibi bir sürede bitti. Bu süreçte biraz zorlandım tabi ki, ama elhamdülillah sonuca ulaştım. Hocama soruyordum son 15 gün kala 'Hocam nasıl bir program yapacağız bu Korona döneminde, pandemi döneminde?' diye. O da böyle bir çözüm buldu, sağ olsun. Beni mutlu etmek için herkes burada toplandı sağ olsunlar" dedi.

"BİR ŞEYDEN KORKMAYIN"

Hafızlığa başlarken korktuğunu söyleyen Karaaslan, "Açık söyleyeyim, ben hafızlığımı bitiremem diye korkuyordum. Ama babamın ve hocalarımın yardımıyla hafızlığı bitirdim. Yapmak isteyenlere tavsiyem şudur, yapın hiçbir şeyden korkmayın" dedi.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA