Uzmanlardan Yılbaşı Yemeği Uyarısı: O Saatlerde Yemeyin!

2023'e sevdikleriyle beraber girecek ormanın heyecanını yaşayan kişilerin vazgeçilmez yılbaşı sofraları ile ilgili uzmanlardan kritik uyarılar geldi. O saatlerde kesinlikle yememeye dikkat edin! 2022 artık veda ediyoruz ve 2023'e merhaba dememize sadece 3 saat gibi çok kısa bir süre kaldı. Sevdikleri ile beraber özeni bir biçimde hazırlanmış yılbaşı sofralarına oturarak yemek yiyecek olan kişiler açısından uzmanlardan kritik açıklamalar ve uyarılar peş peşe geldi. Yemeklerin fazla kaçırıldığı

Uzmanlardan Yılbaşı Yemeği Uyarısı: O Saatlerde Yemeyin!

Hafif Menü İle Başlangıç Yapılmalı 

Yılbaşı gecelerinde genelde yemeklerin çok ağır menülerden oluşmasından kaynaklı bir şekilde uzmanlar tarafından buna göre değerlendirmelerin gelmesi üzerine yemeye başlangıçların kesinlikle çorba ile olması gerektiği dile getirildi. Konuya yönelik uzmanlar, öncelikle yılbaşında akşam yemeklerine sebze çorbasıyla başlamayı öneriyor. Çorba tüketimi daha erken tokluk hissi oluşturacaktır ve daha sonrasında ise soğuk başlangıçlar şeklinde ve en son olarak da kızartılarak yapılan şakşuka ya da mayonez ile yapılan Rus salatası gibi çeşitli başlangıçlar yerine daha çok sebzelerle ve yoğurt ile ya da mideyi yormayacak rahatsız etmeyecek çeşitli hafif yiyeceklerle başlangıçların yapılması gerekir.

Tokluk Hissinin Uyumadan 2 Saat Önce Giderilmesi Gerekir 

En son yemek yeme saatinin ise uyumadan 2 saat önce olması gerektiği ile ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar,

Olmazsa olmazın ana yemeklerin yanında mevsim yeşilliklerinden hazırlanan bir mevsim salatasının olmasıdır. Vatandaşlar, yılbaşı gecesi sofrasına oturduklarında tıka bassa yememeli. Midelerine adeta fesat geçirecek şekilde yüklenmemeleri gerekir. Bu nedenle uyumadan 2 saat önce tokluk hissinin giderilmesi gerekir.