TÜİK:Türkiye’deki Boşanma Verilerini Paylaştı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine baktığımızda; son 20 yıl içerisinde hayatını birleştirenlerin sayısı %20 oranında azalma kaydederken, boşanma oranı ise %47 oranında artış gösterdi. Boşanan çiftler en çok sevgi eksikliğinden dolayı şikayet ederken, AK Parti'nin iktidarda olduğu dönemlerde boşanma oranlarının artış göstermesi ise dikkatlerden kaçmadı.

TÜİK:Türkiye’deki Boşanma Verilerini Paylaştı

Başta ekonomik problemler sebebiyle boşanma oranları, Türkiye'de gün geçtikçe artış göstermeye devam ediyor. Boşanma sebebi olarak ilgi ve sevgi eksikliği baş gösteriyor.

Boşanmaların %33'ü, Evliliğin İlk 5 Yılında Oluyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre son 20 yıl içerisinde evlenenlerin sayısı %20 oranında azalma kaydederken boşanma oranı ise %47 oranında artış gösterdi. Boşanmaların %33'ü, evliliğin ilk beşeri içerisinde gerçekleşiyor. Çiftlerin yollarını ayırmasındaki en büyük sebebi ise %32 oranı ile sorumsuz ve ilgisiz davranma biçimi olduğu belirtili. Bu sorunu %14 ile aldatma, %9,8 ile evin geçimini sağlayamama ve %8 ile şiddet gibi çeşitli problemler takip ediyor.