Tavuğa Yüzde 200 Zam Geldi

Son dönemlerde art arda zamlar gelmeye başladı. Döviz kurunun gittikçe yükselmesi nedeniyle yapılan zamların yanı sıra fırsatçılık yapanlar da ürünlere zam yapıyor.

Tavuğa Yüzde 200 Zam Geldi

Kasaplar Odası Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı tavuğa gelen zamlarla ilgili önemli açıklamada bulundu.

Tavukçuluk sektöründe fırsatçılık yapıldığını söyleyen Yardımcı, döviz kurları nedeniyle beyaz ete son 9 ayda yüzde 200 'ün üzerinde zam geldiğini söyledi.

Tavuk eti fiyatlarına hemen hemen her hafta zam geldiğini söyleyen Yardımcı, son 9 ay içinde yüzde 200'ün üzerinde bir fiyat artışı yapıldığını belirterek açıklamasına başlayan Yardımcı, "Tavuk göğsünün fiyatı 2 hafta önce 18, bir hafta önce 22 liraydı. Bugün sadece bize gelişi 28 lira oldu. Ocak ayında 10 liraydı. Tavuk kanadının kilosu ocak ayında 7 lira 70 kuruşken bugün 21 lira. Kırmızı ete 1 lira zam geldiğinde ülke ayağa kalkıyor" ifadelerini kullandı.

KIRMIZI ETE 4 LİRA ZAM GELDİ AMA..

Kırmızı et fiyatlarına 4 TL 'lik bir zam geldiğini söyleyen Yardımcı, bu zammın yarısının fiyatlara yansıtılacağını, bu şekilde vatandaşlara yardımcı olunacağını söyledi. Zamlara tepki göstermekten başka bir şey yapamadıklarını söyleyen Yardımcı, "Esnafa satma diyemeyiz. Büyük marketlerin satışını durdurmamız imkansız" ifadelerini kullandı.

Kasaplar Federasyonu olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan randevu istediklerini açıklayan Yardımcı, şu ifadelerle açıklamasını sonlandırdı: "Dertlerimizi ve esmer porno isteklerimizi iletmemiz gerek. Bakanlığın randevu tarihini en kısa sürede netleştirmesi gerekir."

Kamubulteni.com  | Ankara