Tam Kapanmanın Ardından Düğünler Ne Zaman Başlayacak?

Düğün, Nikah, Kına Geceleri için Açıklama Bekleniyor Kısıtlamalarla geçen düğün ve nikahlarda çok sayıda genç çift en mutlu günlerini koronavirüs gölgesinde geçirirken, bir o kadarı da hiç düğün  ve nikah yapamamaktan yana dertli. Tam kapanma sürecinde ara verilen düğünler, nikah işlemleri, kına geceleri ve nişan merasimi gibi etkinliklere ne zaman müsaade edileceği merak ediliyor.

Tam Kapanmanın Ardından Düğünler Ne Zaman Başlayacak?

Çin'in wuhan kentinde 2019 yılının Aralık ayında ilk kez tespit edilen ve daha sonra tüm dünyaya yayılan 1.5 senedir 3.3 milyondan fazla insanın ölümüne, milyonlarca insanın işsiz kalmasına, milyonlarca insanın da hastanelerde ölüm kalım savaşı vermesine neden olan koronavirüs salgını tüm hızıyla devam ediyor. Aşılama süreçleri dünyada aşı tedariki sıkıntılarından dolayı beklenenden yavaş ilerlese de bazı ülkeler nüfusunun büyük kısmını aşılayarak açılma sürecini başlattı. Ülkemizde ise 60 bine kadar yükselen vaka sayılarının ardından yaz sezonuna daha rahat girilebilmesi için tam kapanma süreci başlatıldı.

Tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs'tan sonra nikah, düğün, kına gecesi, nişan töreni gibi etkinliklere izin verilip verilmeyeceği henüz netleşmiş değil. Kulislerde dolaşan iddialara göre düğünler için henüz erken olduğu, kademeli açılma sürecinde 2. ya da 3. aşamada düğünlere müsaade edilebileceği belirtiliyor. Bir başka iddia ise belirli katılımcı sayısıyla düğünlere müsaade edilebileceği yönünde. Düğünlerin ne zaman başlayacağına yönelik net açıklama ise önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Kabine toplantısının ardından netleşecek. Siz değerli ziyaretçilerimizle son gelişmeleri anlık olarak paylaşacağız.

Kısıtlamalarla ilgili son dakika gelişmelerini takip etmek için Kamu Bülteni mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz.