Sokağa Çıkma Yasağında Cuma Namazı Camide Kılınacak mı, Yasak Var mı? İçişleri Açıkladı

1 Ocak 2021 günü geldi. Mübarek Cuma gününün gelmesi ile birlikte vatandaşlar, bugün sokağa çıkma yasağında camilerin açılıp açılmayacağını, cuma namazının camilerde kılınıp kılınmayacağını araştırmaya başladı. İçişleri'nden bu konuda bir açıklama geldi.

Sokağa Çıkma Yasağında Cuma Namazı Camide Kılınacak mı, Yasak Var mı? İçişleri Açıkladı

4 günlük sokağa çıkma yasağında Cuma Namazı.

Yılbaşı nedeniyle Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 31 Aralık Perşembe saat 21.00 'da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması 4 Ocak PAzartesi günü sabah saat 05.00'a kadar devam edecek ve kısıtlama 80 saat sürecek. Kısıtlamanın Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle vatandaşlar , bugün Cuma Namazının camilerde kılınıp kılınmayacağını araştırmaya başladı. Peki Cuma Namazı camilerde kılınacak mı? Sokağa çıkma yasağında Cuma Namazı kılınacak mı? Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması geldi. 

Bakanlık taraıfndan daha önce yayımlanan açıklamada, belirli saatler dışında sokağa çıkma yasağı uygulanan yaş grubundaki vatandaşlardan Cuma Namazını kılmak isteyenler için İl veya İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları tarafından sokağa çıkma saatinin namaz bitimine kadar uzatılabileceğine yer verildi. 20 yaş altındaki gençlerin ise sokağa çıkış saatinin Cuma Namazı nedeniyle öne alınabileceğine yer verildi. Dün başlayan ve Pazartesi gününe kadar devam edecek sokağa çıkma yasağında vatandaşlar, İl / İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının kararları doğrultusunda araba kullanmamak kaydıyla evlerine en yakın camiye yaya olarak gidip gelebilecek. 

YENİ YIL CUMA MESAJLARI

Yeni yılın ilk Cuma Namazının size ve İslam Alemine hayırlar getirmesi dileğiyle.

Yeni yıla mübarek Cuma günü ile giriyoruz. Mübarek Cuma gününün yeni yıla esenlik sağlık getirmesi dileğiyle.

Mübarek Cuma gününün size ve sevdiklerinize mutluluk, huzur getirmesi dileğiyle.

“Duaların geri çevrilmeyeceği bugünde rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri rahmetinden mahrum bırakmasın güzel Mevlam.”

AIIah’tan bir dua gibi Peygamber’den bir armağan gibi sevabınız boI oIsun! HayırIı CumaIar.

Gönlümüzden geçenler ömrümüze yazılsın. Herkese içindeki iyilik kadar iyi bir hayat dilerim.