Seks Karşılığı Kadınların Dosyasını Kapatan Savcının ifadesi Ortaya Çıktı

Eskort kadınların bulaştıkları suçlara yönelik dosyaları, kendileri ile dinsel beraberlik yaşaması karşılığında kapatmayı teklif eden ve HSK tarafından meslekten ihraç edilen Savcı Osman Ozan'ın verdiği ifade ortaya çıktı.

Seks Karşılığı Kadınların Dosyasını Kapatan Savcının ifadesi Ortaya Çıktı


SSK tarafından ihraç edilen Savcı Osman Ozan, baktığı bir dosyanın şüphelisine ulaşmak suretiyle cinsel beraberlik karşılığı dosyayı kapatmayı teklif etmişti.

Şüpheli Kadınlar İle İlgili Hırsızlık Suçundan İşlem Yapıldı
Öngül Dokcu ile İrem Çalık tarafından öne sürülen iddialara göre, evlerine gittikleri Selahattin K’non pantolonunun cebinden 3000 TL para ile 350 dolar çaldılar. Fakat yapılan aramada şüphelilerin üstünde bu para bulunamadı. Kadınlar ise emniyette vermiş oldukları ifadelerde parayı kendilerinin çalmadığını söyledi. Kadınlar hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 


Soruşturmayı yürüten Savcı Osman Ozan, şüpheli kadınlar hakkında takipsizlik karar verdi. Bu kararı verdiği günün akşamında ise saat 18.00 civarında Öngül Dokcu’nun telefon numarasını soruşturma dosyasından cep telefonuna kaydeden Savcı Ozan, kendi kişisel telefonundan şüpheli kadına çeşitli mesajlar göndermeye başladı.

Telefonu İncelemelerinde Savcının Mesajları Ortaya Çıktı 

Kendini tanıtanı Savcı Ozan, daha sonrasında şüpheli Öngül Dokcu ile Sancaktepe'de bir araya geldi. Şüpheli kadına mesaj göndermeye devam eden Savcı Ozan,
“Bir kez deneyelim karşılığında Selo olayını halledelim, deneyelim bir defa siz o konuyu endişe etmeyin, hem sel olayını lehinize çözerim hem de gerektiğinde bir dostunuz olarak size yardımcı olurum”
Dedi. 


Fakat Öngül Dokcu, bu teklifi reddederek Savcı Ozan'dan cinsel ilişki karşılığı 1500 TL istedi.  Fakat Savcı Ozan bu teklifi reddetti. Daha sonrasında ise ikili arasında görüşme sona erdi. Bu yaşananlar başka bir adli Olaya karışan Öngül Dokcu’nun telefonunu yapılan incelemeler sonunda ortaya çıktı.


Savcının İfadesi Ortaya Çıktı 
Halktv.com’dan Seyhan Avşar, Hakimler Savcılar Kurulu tarafından ihraç edilen Savcı Ozan'ın ifadesine ulaştı. 

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından ifadesi alınan Savcı Ozan hakkındaki iddiaları ise reddetti. 

Savcı Ozan, şüpheli kadına attığı mesajların sehven olduğunu dile getirerek;


“Mesajlaşma tarihi dikkate alacağına da kovuşturmaya gerek olmadığına dair kararı zaten verilmiş ve uyap sistemine yüklenmiştir. İsmi geçen kişiler ile ilgili olarak hiçbir şekilde ne bir soruşturma konusu ne de başka bir konuda yardımcı olabilecek hareket ve eylemde bulunmadığını, mesajlarda para karşılığı birlikte olma anlamına gelecek ifadeler bulunsa da Kimseyle beraber olmadım.”
Dedi.


Kadın, Savcıdan Kurtulmak İçin Kendisinden Para İstediğini Söyledi 
Şüpheli Öncül Dokcu ise vermiş olduğu ifadesinde Kuaför olarak çalıştığını ve 1 Temmuz 2019 tarihinde kendini savcı şeklinde tanıtan bir şahsın kendisine mesaj gönderdiğini ve ilerleyen süreçte ise devam eden yazışmalarda ise savcının telefon numarasını dosyadan aldığını ve dosyayı kendisiyle beraber olması karşılığını kapatabileceğini söylediğini söyledi. Bu teklifi reddettiğini dile getiren Dokcu, savcıdan kurtulmak için beraberlik karşılığı para istediğini söyledi.