Sayısal Loto Da  Zamlandı

Zengin olma hayaliyle şans oyunları bayilerine akın eden vatandaşlar, çılgın Sayısal Loto'da kolon fiyatına gelen zamla adeta şaşkına döndü. Ekonominin kötü gidişatıyla birlikte geçim problemi yaşayan vatandaşın ümidi şans oyunları olmaya başladı.

Sayısal Loto Da  Zamlandı

Şans oyunlarının en önemlilerinden olan çılgın Sayısal Loto'da kolon fiyatı 4 TL'den 6 TL’ye çıkınca zengin olma hayali kuranlar şaşkına döndü. Buna göre çılgın Sayısal Loto'da süperstarlı kolun 9 TL olurken yapılan zammın sonrasında tam kupon fiyatı ise 90 TL'ye çıktı. Diğer taraftan notlara, Şans Topu, Süper Loto ve On Numarada ise konum fiyatları değişmedi.


Demirören Grubuna Geçmişti

Önceden kamuya ait olan milli piyango idaresi, cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017'de almış olduğu karar ile Türkiye varlık fonuna devredilmiş ve 2020 senesinde ise iktidara yakın olan Demirören grubu ve İtalyan ortağına devir işlemleri gerçekleştirilmişti.

Bu anlaşmadan sonra düzenlenen bazı çekilişlerde şüphe meydana getiren neticeler çıkmış ve bu durum Türkçe Büyük Millet Meclisi gündemine taşınmıştı. Milli Piyango idaresinin devir sözleşmesinden meydana gelen denetim yetkisinin 'mevzuat eksikliği' sebebiyle hiç kullanılmadığı ortaya çıkmıştı.