Ramazan Bayramı Arefe Günü SMS ve Resimli Mesajları 2020

2020 yılı Ramazan Bayramı için geri sayım sona eriyor. Pazar günü bayramın ilk günü olacak. Arefe gününe saatler kala en çok araştırılan konu ise arefe günü mesajları oldu. Biz de bu yazımızda sevdiklerinize ve yakınlarınıza gönderebileceğiniz arefe günü mesajlarına , sözlerine , hadislerine yer verdik.

Ramazan Bayramı Arefe Günü SMS ve Resimli Mesajları 2020

2020 Ramazan Bayramı arefe mesajları , resimleri , görselleri.

2020 yılı Ramazan oruç ayının son günlerine girildi. 29 'uncu gününü eda ettiğimiz Ramazan ayı yarın sona eriyor. Ramazan Bayramı bu yıl Pazar gününe denk geliyor. 24 Mayıs 2020 günü Ramazan Bayramı 1. günü kutlanacak. 23 Mayıs 2020 günü ise Ramazan Bayramı arife günü olacak. 

Arefe gününün gelmesi ile birlikte vatandaşlar, sevdiklerinin , yakınlarının bu önemli gününü kutlamak için resimli ve yazılı mesaları araştırmaya başladı.

Sosyal medya hesapları (İnstagram, Facebook , WhatsApp) üzerinden arefe günü paylaşımı yapmak isteyenler için bu yazımızda en güzel resimli ve SMS mesajlarına yer verdik.

Arefe günü oruç tutana, Âdem aleyhisselamdan, Sur’a üfürülünceye kadar yaşamış bütün insanların sayısının iki katı kadar sevab yazılır.) [R. Nasıhin]  

Arefe günü tutulan oruç, bin gün nâfile oruca bedeldir. Taberanî   

Arefe günü tutulan oruç, iki bin köle azat etmeye, iki bin deve kurban kesmeye ve Allah yolunda cihad için verilen iki bin ata bedeldir. T. Gâfilin 

Arefe günü tutulan oruç, geçmiş ve gelecek yılın günahlarına kefaret olur. Müslim 

Arefe günü tutulan oruç, geçmiş ve gelecek bir senede yapılan tevbelerin kabul olmasına yarar.   

Arefe günü Besmeleyle bin İhlâs okuyanın günahları affolup duası kabul olur. Ebu-ş-şeyh   

Şeytan, Arefe gününden başka zaman daha zelil, rezil, hakir ve kinli görülmez.İ. Malik 

Duanın faziletlisi, Arefe günü yapılandır. Beyhekî 

Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allah’ın kıymet verdiği bir gündür. Deylemî 

Arefe günü, kulağına, gözüne ve diline sahip olan mağfiret olur.Taberanî   

Arefe gecesi, Arefe günü ile Kurban bayramının birinci günü arasındaki gecedir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua reddolmaz.

Dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Allahü teâlâ, o günlerde dua edenin isteğini geri çevirmez, onları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nail olurlar. Bunlar: Kadir gecesi, Arefe gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi ve günleri

Ramazan Bayramı Arife gününüz kutlu olsun.

Duanın hayırlısı , makbul olanı Arefe günü yapılanıdır. Ramazan Bayramı arefeniz kutlu olsun. 

Bugün arefe! Mükâfatından mahrum kalmayalım. Hayırlısı ile bayrama kavuşmak dileğiyle. Hayırlı günler.