Ramazan Ayı Öncesi Son Cuma-İşte En Güzel Resimli SMS Mesajlar

En güzel cuma günü mesajları, Ramazan ayı başlıyor. Bu Cuma Ramazan ayı öncesi son Cuma. Cuma günü ile ilgili hadisler ve Kur-an'ı Kerim 'de geçen ayetler ile en güzel resimli Cuma mesajları yazımızda. İşte en güzel mesajlar.

Ramazan Ayı Öncesi Son Cuma-İşte En Güzel Resimli SMS Mesajlar

En güzel ve anlamlı Cuma mesajları.

Cuma gününün gelmesi ile birlikte müslümanlar, yakınlarına ve sevdiklerine göndermek için en güzel resimli ve yazılı mesajları araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak en güzel cuma mesajlarına yazımızda yer verdik.

CUMA GÜNÜ AYETLERİ

Cuma namazı ile ilgili Kur-an'ı Kerim 'de yer alan ayet şu şekilde;

“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.” (Cuma, 9)

CUMA GÜNÜ HADİS 'İ ŞERİF

Cuma namazı ile ilgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet S.A.V. 'in şu sözleri söylediği rivayet edilmiştir:

Peygamberimiz -sallâllahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:

“Cumaya gelmek isteyen kimse boy abdesti alsın.” (Müslim, Cuma, 2)

“Ergen olan her kişinin cuma günü gusletmesi, ağız ve diş temizliği yapması ve yeteri kadar güzel koku sürünmesi gerekir.” (Müslim, Cuma, 7)

Umutsuzluk Yok, Gün Gelir; Gül de Açar, Bülbül de Öter. Sabredin .. Hayırlı Cumalarınız Olsun.

Lanetlik olan ve insanları yoldan çıkarmaya çalışan şeytandan Yüce Allah 'a sığınırım. O tüm varlıkları hükmü altında korur kollar ve sınır¬sız derecede cömerttir.

İnsan; geçmişin hasretini çeker, geleceğin özlemcini çeker, yaşadığı anın şikayet eder. Allah bizi şikayet edenlerden değil şükredenlerden eylesin. Hayırlı ve nurlu cumalar.

Allah’ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin şefaatı üzerinize olsun. Dualarınız kabul ve makbul olsun. Cumanız mübarek olsun.

Kim küçümseyerek üç Cuma gününü art arda terkederse, Allah onun kalbini mühürler. ( Hadis-i Şerif, Buhari, Malik, Müslim) Allah kalbimizi mühürlemesin.