Öldüren Virüs Kardeş Ülkeye Sıçradı! Koronavirüs'ten Ölenlerin Sayısı 81'e Yükseldi

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılmaya başlayan ölümcül olduğu belirtilen koronavirüs, kardeş ülke Kazakistan'da da tespit edildi. Diğer yandan Rusya'da da koronavirüs tedirginliğinin devam ettiği öğrenildi. 81 kişinin ölümüne sebep olan virüse yönelik çalışmalar devam ederken, henüz bir aşı ya da tedavi yöntemi bulunmuş değil.

Öldüren Virüs Kardeş Ülkeye Sıçradı! Koronavirüs'ten Ölenlerin Sayısı 81'e Yükseldi

Kazakistan'ın eski başkenti Almatı'da bulunan Almatı Uluslararası Havalimanı'nda dün çinli turist taşıyan uçakta yapılan incelemelerde 4 turistte Koronavirüs tespiti yapıldı. Virüs bulunan hastalar Çin'e geri göndderilirken, Kazakistan'daki yetkililerce yapılan açıklamada termal kameralarla yüksek ateşe sahip hastaların tespit edildiği, ilk belirtilerin bu sayede anlaşıldığını vurguladı.

Hastalar ile ilgili Kazakistan ve Çinli yetkililerin temasa geçtiği belirtildi.  Çin ile hava, deniz, tren yolu ulaşımına sahip Rusya'da ise koronavirüsü şimdiye kadar bulunmamasına rağmen tedirginlik sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Ekaterinburg'ta 2 çinli turistin yüksek ateş nedeniyle hastaneye başvurması üzerine virüs testi yapılmış fakat virüse rastlanılmadığı belirtilmişti. Dün de Moskova ve Soçi'de koronavirüs alarmı yaşandı.

Moskova'ya trenle gelen 7 turistte yüksek ateş saptanınca bu kişilerin hastanede müşade altına alındığı, bu kişilerde de virüse rastlanılmadığı belirtildi.