Miraç Kandilinde Oruç Tutulur mu? Ne Zaman Tutulur? İşte İmsak Vakti

Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu? Miraç gecesi ne oldu? Oruç için hangi saatte kalmak gerekiyor? İmsak vakti saat kaçta? İşte detaylar.

Miraç Kandilinde Oruç Tutulur mu? Ne Zaman Tutulur? İşte İmsak Vakti

Miraç Kandilinde oruç tutulur mu? İmsak vakti ne zaman?

İslam Alemi tarafındna mübarek olarak görülen Miraç Kandili geldi. İslam Alemi , 10 Mart 2021 tarihini Miraç Kandili olarak idrak edecek. Kandil için geri sayımda sona gelinirken en çok araştırılan, merak edilen konu Miraç Kandili'nde oruç tutulup tutulmayacağı konusu oldu.

MİRAÇ KANDİLİ'NDE NE OLDU?

İslam Alemi'nin mübarek olarak gördüğü Miraç Kandili'nde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) göğe yükseldi. Miraç gecesi bütün mülk ve melekût âlemlerini dolaştı. Cebrail Hazreti Muhammed'i daha da yükseklere çıkardı, öyle bir fezaya vardılar ki kaderleri yazan kalemlerin cızırtıları duyuluyordu. Hz. Muhammed 'e Sidre'de dört kutsal nehir ve her gün yetmiş bin meleğin ziyaret ettiği Beyt–i Ma'mûr gösterildi.

ORUÇ TUTULUR MU?

Miraç Kandili günü oruç ile geçirilebilir. Üç ayların içinde olan Miraç Kandilinde namazlar kılınmalı, Allah'a hamdu senalar edilmelidir. Günüdüz oruçla akşamı ibadetle geçirilecek Mübarek gecede tövbe kapıları sabaha kadar açık olacak. 

İMSAK VAKTİ

İstanbul: 5:53

Ankara: 05:38

Adana: 05:31

Konya: 05:42

Gaziantep: 05:23

İzmir: 06:03

Denizli: 05:55

Diğer illerin imsak vakitleri için 

https://namazvakitleri.diyanet.gov.tr/tr-TR/9392/denizli-icin-namaz-vakti

Sayfasına gidebilirsiniz.